Vecka 47 år 8

DCIM100GOPRO

Hej! 

Prao 

Praoperioden, under vecka två och tre, planeras att genomföras. Dock så kan förutsättningarna förändras. Information kommer att delges när sådan finnes. Det är bra om elever redan nu börjar att söka efter en plats. Senast den 11 december behöver praolappen vara inlämnad. 

Schemabrytande 

Temadagarna torsdag 10/12 och fredag 11/12 vecka 50 utgår. Eleverna går i stället efter ordinarie schema hela torsdagen 10 december och under fredag 11 december fram till lunch. Efter lunchen fikar vi och tittar på Lucia tillsammans i klassrummen. Skoldagen slutar klockan 14.00. Fotbollsturneringen vecka 51 utgår. Julavslutningen fredag den 18 december sker på distans, d.v.s. eleverna tittar på en digital julhälsning hemifrån. På torsdagen 17 december har vi avslutning i klassrummen.   

Träningskläder 

Under onsdagen den 18 november åker äntligen de efterlängtade träningskläderna in på tryckeriet och vi hoppas att produkterna ska levereras till oss på skolan kort därefter för vidare utlämning till alla er som beställt något från årets kollektion. Vi har däremot inte fått något bekräftat leveransdatum från Stadium och kan av den anledningen inte gå ut med något sådant datum ännu. Mer informationen kommer i veckobreven när vi har något nytt att meddela på den fronten. Dessvärre kommer en del produkter att dröja för leverans från Adidas, som levererar produkterna till Stadium, då de ligger efter i sitt arbete p.g.a. följderna av Corona. Vi beklagar givetvis detta då vi är medvetna om att träningskläderna brukar vara ett uppskattat inslaget paket under julgranen i många hem, men hoppas att det finns förståelse för detta i dessa tider som råder. Vi gör vårat yttersta för att ni som väntar på era beställningar ska få ut dessa så snart som möjligt! 

Läxor och prov 

SO: Prov torsdag 26/11 geografi. Hållbar utveckling, klimatförändringar, naturkatastrofer, handel och produktion.  
 
Biologi: läxförhör på könssjukdomar (se Teams för mer information) fredag 27/11. 

Spanska: Inlämning och redovisning av “La cita” på onsdag v.48. Om man känner att man ligger efter med arbetet är man välkommen på stugan. På måndag 23/11 finns Luisa där och på tisdag 24/11 finns Tapia där, välkomna! 

Tyska: Prov – läsförståelse. Onsdag 25 november. Bygger på kapitel 3-5 (a-d i varje kapitel), samt tidigare kunskaper. Vi kommer även göra ett grammatiktest för att se vad varje individ behöver träna mer på. OBS! Grammatiktestet bedöms inte. 

Engelska 

Silvies grupp: Ingen läxa. 
 
Luisas grupp:  Vi jobbar med läs och hörförståelse. Vecka 48 har eleverna ett test på området. Vi övar inför det här i skolan. Man kan också träna hemma på www.readtheory.org och www.esl-lab.com.  

 SvenskaLäsförståelseprov under vecka 48. 8B onsdag, 8A fredag. 

Hem- och konsumentkunskap: Under lektionerna v.47 och 48 kommer ni att utföra uppgiften Hälsocoachen i Vrinnerviskogen. Vi kommer samlas vid Tjalvestugan vid lektionsstart. Kläder efter väder, då ni ska gå runt 5,5 km-spåret och svara på frågor. Hela lektionen kommer att vara utomhus. 

 
Viktiga datum  

4 december: studiedag 

11 december: Lucia 
Vecka 51: Temavecka måndag-torsdag. 
18 december: julavslutning 
21 december: studiedag (kompledigt). 

0 Shares:
Du kan även uppskatta