Vecka 6 år 4

Hej, 
 
På torsdag nästa vecka kommer eleverna i år 4 spela en turnering i handboll. Turneringen sträcker sig över svenska – idrottslektionen för 4A och idrott – SO lektionen för 4B. Eleverna startar dagen med matematik som vanligt och följer schema efter lunch.  

Nästa fredag 19/2 är uterinken vid “Stallet”, Himmelstalund, reserverad för oss i år 4 på eftermiddagen. Vi vill undvika att överbelasta Östgötatrafiken så mycket det går så om det finns någon förälder som kan ställa upp med skjuts från skolan till Himmelstalund så är det väldigt välkommet. Just nu är det fyra stycken som ställer upp och är det fler som har möjlighet att hjälpa till skulle det uppskattas. Vi åker från Jönsbergskas parkering kl. 12.00. Skicka då ett mejl till dennis.svensson@jonsbergska.se med hur många platser ni har. Vi vill också att ni skickar ett mejl till Dennis om ni vill att ert barn ska följa med tillbaka till skolan för avslut den dagen, annars slutar eleverna på plats vid Himmelstalund kl.14.30. 
Vi ber vårdnadshavare och elever redan nu att försöka låna skridskor + hjälm om man inte äger egna till detta tillfälle. Behöver man låna utrustning finns det också att låna gratis på Fritidsbanken i Klockaretorpets centrum. De elever som inte åker skridskor kommer att göra annan aktivitet på plats. Till denna eftermiddag medtages lämpliga kläder, skridskor, hjälm (obligatoriskt), klubba (för de som vill) och fika.  
 
Information från skolledningen med anledning av Covid- 19 

Under de senaste veckorna har enstaka fall av Covid- 19 konstaterats bland skolans elever, vårdnadshavare och personal.  

 Vi vill i och med denna skrivelse informera och uppmana till extra aktsamhet. På förekommen anledning vill vi uppmana till att noga följa de rekommendationer som utfärdas samt uppmana till skärpt uppmärksamhet på symptom. Vi följer Norrköpings kommuns och regionens smittskyddsläkares rekommendationer och riktlinjer utifrån hur den lokala situationen ser ut (t.ex. vid misstanke eller bekräftelse om smittade elever, personal eller anhörig och beroende på hur samhällsspridningen ser ut lokalt). 

Information och rekommendationer hittar ni på skolans hemsida Uppdatering 25/1: Covid-19 – Jönsbergska (jonsbergska.se), på Norrköpings kommunshemsida  Har du barn i Norrköpings förskola/skola? – Norrkoping samt 1177 Vårdguiden. Vid frågor, utöver den information som finns på länkarna, hör gärna av er. Trevlig helg önskar, Patrik Jönsson, rektor. 

 
Alla kan fortfarande bidra till att minska risken för eventuell smittspridning genom att: 
 
• Iaktta god handhygien; tvätta händerna minst 20 sekunder med tvål och varmt vatten, i synnerhet inför måltider  
• Hosta och nysa i armvecket eller i pappersnäsduk som slängs direkt 
• Undvika att röra vid ansiktet och ögonen i onödan 
• Stanna hemma om vi är sjuka 
• Undvika onödig kroppskontakt mellan varandra. Det finns ju många sätt att hälsa som inte innebär att ta i hand eller kramas. Var kreativa! 
• Minimera onödiga sociala kontakter. 
• Påminn barnen dagligen om vikten av att vidta förebyggande åtgärder för att förhindra smittspridning. 

Kortvarig infektion 

– Vi ber dig fortfarande stanna hemma om du har allt från tydligare sjukdomssymtom såsom feber till lindriga förkylningssymtom såsom hosta eller rinnande näsa. 

– Du är välkommen tillbaka till skolan efter att du har varit symtomfri i två dagar. 

Långvarig infektion 

– Om någon i din närhet testats positivt för Covid– 19 och du uppvisar symtom eller om du uppvisar symtom i mer än 24 timmar trots att ingen i din närhet testats positivt för Covid– 19, ber vi dig stanna hemma i minst 7 dagar varav dina sista två frånvarodagar utan feber innan återgång till skolan. 

– Barn som har varit hemma från skolan i 7 dygn för en infektion och som har tillfrisknat kan gå tillbaka till skolan. Det gäller även om de skulle ha kvar milda symtom som till exempel lätt snuva eller hosta.  

Jönsbergska har också gjort följande för att minska smittspridningen i enighet med myndigheternas rekommendationer: 

• Informerar om och påminner elever om att tvätta händerna flera gånger under skoldagen och alltid före och efter måltid. 

• Satt upp affischer för påminnelse om handtvätt. 

• Förser toaletter och andra utrymmen med extra tvål och pappershanddukar. 

• Regelbundet städar skolans lokaler, torkar av ytor/föremål och tömmer papperskorgar. 

• Rastverksamhet utomhus i så stor utsträckning som möjligt. 

• I så stor omfattning som möjligt undviks social samvaro, närhet till varandra, större samlingar osv. 

• Gör förändringar i vår undervisning och vårt lektionsinnehåll för att minska smittspridning. 

• Värderar kontinuerligt genomförandet av all ordinarie och schemabrytande verksamhet i syfte att minimera smittspridning. 
 
Vi gör vårt yttersta för att upprätthålla en så normal skolvardag som möjligt i linje med myndigheternas rekommendationer och för våra barns bästa. 
 
Tack till elever, vårdnadshavare och personal för det stöd som vi sprider till varandra under svåra omständigheter! 
 
Aktuell information finns löpande påwww.norrkoping.se och på www.jonsbergska.se 
 
Vi önskar er en trevlig helg! 
 
Läxor: 
 
Svenska – läsläxa 
Vi har nu läst klart Nollans hemlighet, vi har haft många diskussioner kring det som hänt i boken och diskuterat hur viktigt det är att inte ta bilder på sin kropps privat delar samt hur viktigt det är att våga prata med en vuxen även om man har gjort något man inte får.  
Vi kommer läsa fortsättningen på denna på Noelias hemlighet som handlar om hur “lätt” det är att skriva elaka kommentarer på nätet och hur man tar ställning emot detta beteende.  
De ska läsa hemma två gånger i veckan högt för er.   
Stavning 
De kommer även ha 12 ord som de ska träna på att stava hemma. Orden kommer finnas i teams och inkopierad på läsläxan. Läxan gäller alltid måndagar för 4b, tisdagar för 4a. 
 
Engelska: Läxa till torsdag v.7 är att eleverna ska repetera glosorna från v.3 – v.6. De ska repetera glosorna skriftligt och muntligt men förhöret kommer vara muntligt. Alla har fått ut läxan men den finns även på teams.  
 
Prov 
 
Februari 2021 

Vecka 7 
 
Mars 2021 

Vecka 9 

3/3 prov kemi 

Vecka 10 

Vecka 11 

Vecka 12 

25/3 Prov religion 
 
April 2021 
Vecka 13 

1/4 prov matematik 

Vecka 14 

Vecka 15 

Vecka 16 

Vecka 17 
 
Maj 2021 

Vecka 18 

Vecka 19 

Vecka 20 

Vecka 21 

27/ 5 prov matematik 
 
Viktiga datum: 

Vecka 8: Sportlov 

Vecka 10: Föräldramöte kl.18.00 torsdag, Studiedag fredag 

Vecka 11: Vinterfriluftsdag Romme Alpin måndag 

Vecka 13: Långfredagen fredag 

Vecka 14: Påsklov 

Vecka 15: Temavecka språk 

Vecka 16: Föräldraråd kl.18.00 onsdag 

Vecka 18: Prao mån-tis 

Vecka 19: Kristi himmelfärds dag torsdag, Klämdag fredag 

Vecka 20: Friidrottsdag Norrköpings friidrottsarena onsdag 

Vecka 22: Temavecka idrott & hälsa 

Vecka 23: Volleybollturnering måndag, Fotbollsturnering tisdag, Skolavslutning onsdag 

0 Shares:
Du kan även uppskatta