Vecka 6 – år 5

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Vi kliver nu in i sista veckan innan sportlovet och tiden mellan loven har gått rätt fort för en del av oss. Idag (fredag 7/2) har vi även haft basråd på basen och eleverna har fått höra vad respektive råd har kommit fram till på veckans möten och har även fått komma med egna åsikter och tankar om vad som sagts på mötena. Det här är ett jättebra sätt för eleverna att få bidra med förändring på skolan!

Läget i klassen

Emellanåt har det varit lite rörigt i olika kompisskap i femman. Vem som får vara med, vilken tröja man ska ha på sig, grupper på “Snap” etc. Förutom att vi lyssnar och försöker lösa konflikter så har vi startat ett projekt/arbete med fokus på självförtroende och självkänsla med syfte att stärka individerna och gruppen. Arbetsmaterialet är rekommenderat av skolans kurator. Vi kommer arbeta med det 1-2 gånger i veckan fram till påsk.

Prao

Eleverna har fått med sig en blankett om Prao hem. Hoppas alla hittar en intressant arbetsplats. Fyll i och lämna in så fort ni kan. Vi önskar att alla lämnar in den senast fredag v.10. Skönt för alla att ha det klart (OBS. Vi har också rättat till längre ner i veckobrevet bland datumen. Praoen äger rum 27 och 28 april!)

Handbollsturnering

Nästa fredag har år 4 och 5 handbollsturnering på förmiddagen. Samling i idrottshallen 8.10

Läxor och prov

Eleverna har idrottsprov onsdag 12 februari. De har fått/kommer få ett häfte med instuderingsfrågor och begrepp som de ska kunna. Vi har börjat arbeta med det den här veckan och fortsätter nästa vecka. Inga idrottskläder behövs på onsdag för 5A och fredag för 5B.

Eleverna har matteprov på fredagen den 14/2. Finns många sidor i boken att öva på samt övningsprov Per har delat ut.

Svenska – 5A har i läxa till på tisdag att göra färdigt sitt häfte om argumenterande text som avslutas med en insändare. De som varit friska och arbetat effektivt på lektionerna är färdiga.

5B ska ha läst till sidan 94 i sin Narniabok. Precis som förra veckan läses minst ett kapitel högt hemma.

Engelska till fredag v. 7: glosor och text “Can I try them on?” glosor finns både på onedrive och www.glosor.eu.

Viktiga datum

V. 8 sportlov
v. 9 tor-fre 27-28/2 studiedagar
V 11 mån 9/3 Romme
V 11 tor 12/3 föräldramöte
V 15 påsklov
V 16 temavecka
V 18 mån-tis 27-28/4 PRAO
V 18 fre ledig – 1:a maj
V 21 ons 20/5 Borgsmodagen
V 21 tor-fre 21-22/5 ledig
V 23 temavecka
V 24 mån 8/6 volleybollturnering
V 24 tis 9/6 fotbollsdagen
V 24 ons 10/6 skolavslutning

Trevlig helg!
Önskar Sofie, Katja, Joel, Alicia, Sophia och Eva.

0 Shares:
Du kan även uppskatta