Vecka 6 år 5

Hej elever och föräldrar 

Vi handledare vill passa på och tacka för att ni ställer upp och skjutsar när vi åker iväg på aktiviteter. Det underlättar för oss att ha möjlighet att åka alla tillsammans och dessutom slippa ta upp platser i lokaltrafiken. Tack! 

Pulkaåkning/Utomhusidrott 

Nästa vecka på fredag, 19/2 kommer alla i årskurs 5 att gå bort till Hagebybacken och åka pulka på idrottslektionen. Eleverna samlas som vanligt 8:10, sedan går vi bort till backen och åker fram till cirka 10. Eleverna behöver ha med sig mycket kläder så de inte fryser, hellre för mycket än för lite kläder. De behöver även ha med sig något att åka på. Om snön inte ligger kvar så hittar vi på något annat utomhus.  

Information från skolledningen med anledning av Covid– 19 

Under de senaste veckorna har enstaka fall av Covid- 19 konstaterats bland skolans elever, vårdnadshavare och personal. 

I skrivande stund har skolan vetskap om totalt tre bekräftade elevfall, varav två i närtid dock inte ifrån samma årskurs. 

I dessa förekommande fall kan ingen smitta härledas till skolmiljön, smittan spåras istället till miljöer utanför skolan. 

Vi vill i och med denna skrivelse informera och uppmana till extra aktsamhet. 

På förekommen anledning vill vi uppmana till att noga följa de rekommendationer som utfärdas samt uppmana till skärpt uppmärksamhet på symptom.  

Vi följer Norrköpings kommuns och regionens smittskyddsläkares rekommendationer och riktlinjer utifrån hur den lokala situationen ser ut (t.ex. vid misstanke eller bekräftelse om smittade elever, personal eller anhörig och beroende på hur samhällsspridningen ser ut lokalt). 

Information och rekommendationer hittar ni på skolans hemsida Uppdatering 25/1: Covid-19 – Jönsbergska (jonsbergska.se), på Norrköpings kommunshemsida  Har du barn i Norrköpings förskola/skola? – Norrkopingsamt 1177 Vårdguiden. 

Hör gärna av er till oss vid frågor som inte besvaras i ovan länkar. 

Trevlig helg! 

Patrik Jönsson, rektor 

Läxor 

Idrott och hälsa  

Eleverna pluggar till idrottsprovet (måndag 5A, onsdag 5B) genom att läsa häftet + begrepp + facit till instuderingsfrågor. 

Allt finns på Teams, Idrott 2009 – Hälsa och livsstil.  

Se till att plugga extra på begreppen och på “facit till instuderingsfrågorna” som idrottslärarna lagt upp. 

Svenska: Eleverna ska vara klara med sin PowerPoint på måndag. På Teams finns ett dokument om vad som ska vara med i PowerPointen. På måndag börjar eleverna öva på sin redovisning i mindre grupper.  

Engelska 

Silvie grupp: Läxa till torsdag v.7 är att repetera glosorna från v.3 – v.6. Eleverna ska repetera glosorna skriftligt och muntligt men glosorna kommer förhöras muntligt. Glosorna ligger på Teams! 

Luisas grupp:  Läxa till torsdag v.7 är repetionsglosor. Ni ska repetera glosorna skriftligt och muntligt men glosorna kommer förhöras muntligt. Läxan ligger på Teams! 

Ämnesuppdatering 

SO 

Vi jobbar på med medeltiden. Nu när många är sjuka så behöver man se till att man är i fas. Eleverna kan läsa ifatt sidorna 67–77 i textboken. För att kunna läsa hemifrån så har jag har lagt ut textboken på Teams. 

NO 

Denna vecka har vi i båda klasserna börjat skriva på labbrapporterna om ficklampan. Eleverna skriver sina rapporter på uppgifter i teams. Så skulle man vilja jobba med sin rapport hemifrån så är det tillåtet, om man känner att det behövs. 

Provschema Årskurs 5 

 
Februari 2021 
 
Vecka 7 

Måndag 15/2 – Idrottsprov 5A 

Onsdag 17/2 – Idrottsprov 5B 

Fredag 19/2 – Matematikprov  
 
Mars 2021 

Vecka 13 

Måndag 29/3 – Historieprov  

Torsdag 1/ 4 – Matematikprov 

April 2021 
Maj 2021 

Vecka 21 

Måndag 24/5 – Religionsprov 

Fredag 28/5 – Matematikprov 

Viktiga datum VT21 

22 feb till 26 feb – Sportlov 
11 mars – Föräldramöte klockan 18.00 
12 mars – Studiedag 
15 mars – Vinterfriluftsdag Romme Alpin 
2 april till 9 april – Påsklov 
12 april till 16 april – Temavecka 
19 april till 20 april – PRAO 
21 april – Föräldraråd klockan 18.00 
13 maj – Kristi himmelsfärds dag 
14 maj – Klämdag 
19 maj – Friidrottsdag 
31 maj till 4 juni – Temavecka 
7 juni – Volleybollturnering 
8 juni – Fotbollsturnering 
9 Juni – Skolavslutning 

Trevlig helg! 

Frida, Haggis, Johan, Silvie och Victor 

0 Shares:
Du kan även uppskatta