Vecka 6 år 8

Hej! 

Nu närmar vi oss sportlovet, bara en vecka kvar. Eleverna kämpar på med sina studier. 

Information från skolledningen med anledning av Covid– 19 

Under de senaste veckorna har enstaka fall av Covid- 19 konstaterats bland skolans elever, vårdnadshavare och personal.  

 Vi vill i och med denna skrivelse informera och uppmana till extra aktsamhet. På förekommen anledning vill vi uppmana till att noga följa de rekommendationer som utfärdas samt uppmana till skärpt uppmärksamhet på symptom. Vi följer Norrköpings kommuns och regionens smittskyddsläkares rekommendationer och riktlinjer utifrån hur den lokala situationen ser ut (t.ex. vid misstanke eller bekräftelse om smittade elever, personal eller anhörig och beroende på hur samhällsspridningen ser ut lokalt). 

Information och rekommendationer hittar ni på skolans hemsida Uppdatering 25/1: Covid-19 – Jönsbergska (jonsbergska.se), på Norrköpings kommunshemsida  Har du barn i Norrköpings förskola/skola? – Norrkoping samt 1177 Vårdguiden. Vid frågor, utöver den information som finns på länkarna, hör gärna av er. Trevlig helg önskar, Patrik Jönsson, rektor. 

 
Läxor och prov 

Idrott: Eleverna fortsätter visa upp sina uppvärmningsdanser. Några elever per lektion kommer att få visa upp. Alla elever ska vara redo att visa upp sin dans. Efter uppvisad dans kommer eleverna även att ha ett muntligt förhör kring uppvärmning.   
 
Fysik: Vecka sju är det dags för examinerande laboration för den grupp som inte genomförde laborationen under vecka sex. Läs sidorna 86 – 96 i fysikboken inför laborationen. Den 17 februari är det skriftligt prov på ljud och ljus (kapitel fyra och fem sidorna 64 – 107). Alla föreläsningar, övningsprov och planering finns på Teams.  
 

Engelska 

Silvies grupp: Under vecka 3 – 10 kommer vi att läsa och arbeta med boken “Holes”. Vi kommer att se film, ha diskussioner och arbetsområdet kommer att avslutas med en skrivuppgift. Är man sjuk eller ledig är det elevernas ansvar att se till att följa planeringen. Planeringen och frågorna finns på Teams. 

Luisas grupp: Inga läxor. 

 
Moderna språk 

TyskaGör s. 1 – 11 i arbetshäftet som delats ut under veckan. Hoppa över s. 6 – 8. Läxan är till på måndag vecka sju. 

Hem- och konsumentkunskap: Läxa i ekonomi. Svara på frågorna som ni startade med under lektionen E3. Instruktionerna finns i mappen under hemkunskap (ekonomiläxa). Deadline: Grupp ett: fredag 19 februari, Grupp två: fredag 5 mars. 
 
Prov  

Februari 2021 
 

Vecka 7 
17/2 fysikprov  
 
Mars 2021 
 
Vecka 9 
2/3 hemkunskapsprov grupp ett 
3/3 tyskaprov 
 
Vecka 10 
9/3 hemkunskapsprov grupp två 
 
Vecka 11 
18/3 samhällskunskapsprov  
 
Vecka 13 
29/3 spanskaprov 
31/3 matematikprov 

April 2021 
 
Maj 2021 
 
Vecka 20 
19/5 teknikprov 
20/5 historiaprov 
 
Vecka 21 
24/5 spanskaprov 
24/5 tyskaprov 
26/5 matematikprov 

Viktiga datum under vårterminen 2021 

Vecka 8: sportlov  
10 mars: föräldramöte  
12 mars: studiedag  
15 mars: vinterfriluftsdag  
Vecka 14: påsklov  
Vecka 15: temavecka  
14 maj: klämdag (ledigt) 
19 maj: friidrottsdag 
Vecka 22: temavecka  
7 juni: volleybollturnering  
8 juni: fotbollsturnering  
9 juni: skolavslutning   

0 Shares:
Du kan även uppskatta