Vecka 6 år 9

Hej alla elever och vårdnadshavare! 

Tiden går fort och vi närmar oss redan sportlovet. Nästa vecka har eleverna prov i matematik och NO. Så det är nog bra att lägga ner lite extra tid och energi på dessa ämnen. Material och planeringar finns på Teams och vi påminner om att när man är sjuk så finns information på Teams där man ska kolla i första hand och maila ansvarig lärare i andra hand.    

Skolinspektionen 

Vi påminner om att fylla i skolenkäten som genomförs på uppdrag av Skolinspektionen. Vi har mailat ut en länk och instruktioner per mail och vi ber er att besvara enkäten senast 12/2. Att lämna sina svar tar ca 5-10 min.  Enkäten har skickats till alla vårdnadshavare i år 5 och 9. Den kommer även att besvaras av eleverna i skolan. Tack för ett gott samarbete och för att du stödjer oss i vårt arbete! 

Aktuell information  

Ett tips för att följa aktuell information är att kontinuerligt läsa på Jönsbergskas hemsida där all information som rör skolan läggs ut. Just nu är valet av årets vinterfrilufsdagar aktivt, anmälan till Romme och eventuella tillval ska göras senast den 25 januari. 

Trevlig helg! 

Handledarna i år 9  

Information om gymnasievalet 

Nu på måndag 18 januari öppnar www.gymnasiestudera.se ansökningsportalen. Då har ni möjlighet att genomföra er ansökan till gymnasiet. Ni har fram till den 15 februari på er att färdigställa er ansökan. Den ansökan som är senast sparad när portalen stänger är den ansökan som gäller. Därför är det viktigt att ni trycker på knappen “spara” på sista sidan när ni genomför ansökan. Även kvittensen ska skrivas ut och skrivas under av eleven och därefter lämnas till handledare eller Johan Larsson. Den hittar ni på sista sidan bredvid knappen “spara”. 

På bastiden nästa fredag 22 januari kommer jag att visa för eleverna hur man går tillväga för att söka till gymnasiet. 

Vänliga hälsningar 

Johan Larsson, SYV 

Provschema 

Februari   

Vecka 7  

17/2 Prov Matematik kapitel 3 Geometri 

19/2 Prov Kemi atomer, joner.. Kap 5 

Mars 

Vecka 9 

3/3 Hem- & konsumentkunskap: Prov i ekonomi i helklass. 

Vecka 11 

18/3 Prov Spanska 

Maj 

Vecka 19 

12/5 Prov Spanska 

Läxor 

Engelska:  

Katjas grupp:  glosor till torsdag v. 7 “Irregular Verbs 5”. Glosorna finns på Teams. 

Silvies grupp: Denna vecka har vi sett färdigt filmen the Body och börjat diskussionerna. Nästa vecka kommer vi avsluta med en skrivuppgift. De elever som är sjuka kan förbereda sig genom att se till att de har koll på alla de frågor vi har arbetat med. Allt material finns på Teams.  

Tyska: Inlämning och muntlig redovisning på fredag v. 7. 

Hem- & konsumentkunskap: Inlämningsuppgift “Boendeuppgift 2021”. Deadline fredag 5e mars v.11. 

Viktiga datum 
 
Vecka 8 Sportlov 

9/3 Tisdag Föräldramöte – Inställt! 

12/3 Studiedag 

Vecka 12 Idre 21-25/3 

2/4 – 9/4 Påsklov (v14) 

Vecka 15 Temavecka 

13/5-14/5 Kristi himmelfärds dag + klämdag 

19/5 Friidrottsdag  

Vecka 22 Temavecka 

7/6 – 9/6 Volleybolldag, Fotbollsturnering, Skolavslutning 

Information från skolledningen med anledning av Covid- 19 

Under de senaste veckorna har enstaka fall av Covid- 19 konstaterats bland skolans elever, vårdnadshavare och personal. 

I skrivande stund har skolan vetskap om totalt tre bekräftade elevfall, varav två i närtid dock inte ifrån samma årskurs. 

I dessa förekommande fall kan ingen smitta härledas till skolmiljön, smittan spåras istället till miljöer utanför skolan. 

Vi vill i och med denna skrivelse informera och uppmana till extra aktsamhet. 

På förekommen anledning vill vi uppmana till att noga följa de rekommendationer som utfärdas samt uppmana till skärpt uppmärksamhet på symptom.  

Vi följer Norrköpings kommuns och regionens smittskyddsläkares rekommendationer och riktlinjer utifrån hur den lokala situationen ser ut (t.ex. vid misstanke eller bekräftelse om smittade elever, personal eller anhörig och beroende på hur samhällsspridningen ser ut lokalt). 

Information och rekommendationer hittar ni på skolans hemsida Uppdatering 25/1: Covid-19 – Jönsbergska (jonsbergska.se), på Norrköpings kommunshemsida  Har du barn i Norrköpings förskola/skola? – Norrkoping samt 1177 Vårdguiden

Hör gärna av er till oss vid frågor inte besvaras i ovan länkar. 

Trevlig helg! 

Patrik Jönsson, rektor 

0 Shares:
Du kan även uppskatta