Vecka 7 år 4

Hej, 
 
Veckan avslutades med lite skridskoåkning på uterinken vid Himmelstalund. Det har varit uppskattat av eleverna och vi vill rikta ett stort tack till alla föräldrar som hjälpt till med att skjutsa från skolan till Himmelstalund. Tack vare er hjälp har vi kunnat utföra aktiviteten utan att behöva belasta kollektivtrafiken överhuvudtaget. 

Under veckan har vi även avslutat handbollsperioden i idrotten med en handbollsturnering. Eleverna har varit otroligt duktiga och visat stort intresse för sporten. Många har gjort några träningar med NHK:s pojkar födda 2010/2011, och verkligen visat upp sig från sin bästa sida, vilket lett till att tränarna vill “värva” fler av våra elever. Är man intresserad av att testa handboll i föreningsidrotten kan man höra av sig till magnus.holmgren.77@gmail.com (NHK:s pojkar), eller priscilladiaz_@hotmail.com ( NKIK:s flickor). 
 

Schemaändring efter lovet 

Efter sportlovet sker en liten schemaförändring för klasserna. På torsdag byter svenska och idrott plats för 4A, och SO och idrott för 4B. Eleverna har med sig nya scheman hem. Det går också att se det nya schemat på hemsidan. 
 

Restriktioner vid årets Rommeresa 

Vår förhoppning är att fortsatt kunna genomföra årets vinterfriluftsdag vid Romme Alpin på ett säkert sätt och med restriktioner. Däremot vill vi redan nu meddela att vi har beslutat att årets resa kommer att genomföras utan vårdnadshavares medverkan, då vi ser risker med att blanda elever och vårdnadshavare under transporten. De vårdnadshavare som har anmält sig och betalat sin medverkan kommer erhålla återbetalning för utebliven resa inom kort. Vi beklagar att vi behöver vidta denna åtgärd men hoppas på er förståelse och att vi kan erbjuda vårdnadshavare medföljande 2022. Vi har fått frågor om vårdnadshavares möjlighet till egen transport upp till Romme Alpin, vilket givetvis är möjligt och ett ställningstagande upp till varje enskild individ. För de elever som åker skidor för första gången arrangeras skidskola och andra aktiviteter på plats vid Romme Alpin. De vårdnadshavare som ev känner oro för sina barns medverkan ombeds kontakta handledare för dialog. Medverkan vid vinterfriluftsdagen är frivillig och möjlighet till studier på skolan finns för de som önskar. För att underlätta planeringen utav vinterfriluftsdagen så ber vi vårdnadshavare för de elever som inte väljer att åka med upp till Romme, att meddela detta via mail till: christoffer.hagsell@jonsbergska.se senast den 5/3. 

Vi vill understryka att förhoppningen i skrivande stund är att fortsatt kunna genomföra vinterfriluftsdagen enligt ovan med reservationer för ändringar beroende på utvecklingen framåt.  

Tack för er förståelse! 

Trevlig helg! 

Patrik Jönsson, rektor 

 
Information från skolledningen med anledning av Covid– 19 

Under de senaste veckorna har enstaka fall av Covid- 19 konstaterats bland skolans elever, vårdnadshavare och personal.  

Vi vill i och med denna skrivelse informera och uppmana till extra aktsamhet. På förekommen anledning vill vi uppmana till att noga följa de rekommendationer som utfärdas samt uppmana till skärpt uppmärksamhet på symptom. Vi följer Norrköpings kommuns och regionens smittskyddsläkares rekommendationer och riktlinjer utifrån hur den lokala situationen ser ut (t.ex. vid misstanke eller bekräftelse om smittade elever, personal eller anhörig och beroende på hur samhällsspridningen ser ut lokalt). 

Information och rekommendationer hittar ni på skolans hemsida Uppdatering 25/1: Covid-19 – Jönsbergska (jonsbergska.se), på Norrköpings kommunshemsida  Har du barn i Norrköpings förskola/skola? – Norrkoping samt 1177 Vårdguiden. Vid frågor, utöver den information som finns på länkarna, hör gärna av er. Trevlig helg önskar, Patrik Jönsson, rektor. 
 
Alla kan fortfarande bidra till att minska risken för eventuell smittspridning genom att: 
 
• Iaktta god handhygien; tvätta händerna minst 20 sekunder med tvål och varmt vatten, i synnerhet inför måltider  
• Hosta och nysa i armvecket eller i pappersnäsduk som slängs direkt 
• Undvika att röra vid ansiktet och ögonen i onödan 
• Stanna hemma om vi är sjuka 
• Undvika onödig kroppskontakt mellan varandra. Det finns ju många sätt att hälsa som inte innebär att ta i hand eller kramas. Var kreativa! 
• Minimera onödiga sociala kontakter. 
• Påminn barnen dagligen om vikten av att vidta förebyggande åtgärder för att förhindra smittspridning. 

Kortvarig infektion 

– Vi ber dig fortfarande stanna hemma om du har allt från tydligare sjukdomssymtom såsom feber till lindriga förkylningssymtom såsom hosta eller rinnande näsa. 

– Du är välkommen tillbaka till skolan efter att du har varit symtomfri i två dagar. 

Långvarig infektion 

– Om någon i din närhet testats positivt för Covid– 19 och du uppvisar symtom eller om du uppvisar symtom i mer än 24 timmar trots att ingen i din närhet testats positivt för Covid– 19, ber vi dig stanna hemma i minst 7 dagar varav dina sista två frånvarodagar utan feber innan återgång till skolan. 

– Barn som har varit hemma från skolan i 7 dygn för en infektion och som har tillfrisknat kan gå tillbaka till skolan. Det gäller även om de skulle ha kvar milda symtom som till exempel lätt snuva eller hosta.  

Jönsbergska har också gjort följande för att minska smittspridningen i enighet med myndigheternas rekommendationer: 

• Informerar om och påminner elever om att tvätta händerna flera gånger under skoldagen och alltid före och efter måltid. 

• Satt upp affischer för påminnelse om handtvätt. 

• Förser toaletter och andra utrymmen med extra tvål och pappershanddukar. 

• Regelbundet städar skolans lokaler, torkar av ytor/föremål och tömmer papperskorgar. 

• Rastverksamhet utomhus i så stor utsträckning som möjligt. 

• I så stor omfattning som möjligt undviks social samvaro, närhet till varandra, större samlingar osv. 

• Gör förändringar i vår undervisning och vårt lektionsinnehåll för att minska smittspridning. 

• Värderar kontinuerligt genomförandet av all ordinarie och schemabrytande verksamhet i syfte att minimera smittspridning. 
 
Vi gör vårt yttersta för att upprätthålla en så normal skolvardag som möjligt i linje med myndigheternas rekommendationer och för våra barns bästa. 
 
Tack till elever, vårdnadshavare och personal för det stöd som vi sprider till varandra under svåra omständigheter! 
 
Aktuell information finns löpande påwww.norrkoping.se och på www.jonsbergska.se 
 
Vi önskar er en trevlig helg! 
 
Läxor: 
 
Svenska – läsläxa 
De ska läsa hemma två gånger i veckan högt för er.   
Stavning 
De kommer även ha 12 ord som de ska träna på att stava hemma. Orden kommer finnas i teams och inkopierad på läsläxan. Läxan gäller alltid måndagar för 4b, tisdagar för 4a. 
 
NO – förberedelser inför prov 

På onsdagen efter lovet är det dags för prov på kapitel 5, “Vatten och Luft”. De har fått en checklista (checklistan ligger även på teams). 
 
Prov 
 
Mars 2021 

Vecka 9 

3/3 prov kemi 

Vecka 10 

Vecka 11 

Vecka 12 

25/3 Prov religion 
 
April 2021 
Vecka 13 

1/4 prov matematik 

Vecka 14 

Vecka 15 

Vecka 16 

Vecka 17 
 
Maj 2021 

Vecka 18 

Vecka 19 

Vecka 20 

Vecka 21 

27/ 5 prov matematik 
 
Viktiga datum: 

Vecka 8: Sportlov 

Vecka 10: Föräldramöte kl.18.00 torsdag, Studiedag fredag 

Vecka 11: Vinterfriluftsdag Romme Alpin måndag 

Vecka 13: Långfredagen fredag 

Vecka 14: Påsklov 

Vecka 15: Temavecka språk 

Vecka 16: Föräldraråd kl.18.00 onsdag 

Vecka 18: Prao mån-tis 

Vecka 19: Kristi himmelfärds dag torsdag, Klämdag fredag 

Vecka 20: Friidrottsdag Norrköpings friidrottsarena onsdag 

Vecka 22: Temavecka idrott & hälsa 

Vecka 23: Volleybollturnering måndag, Fotbollsturnering tisdag, Skolavslutning onsdag 

0 Shares:
Du kan även uppskatta