Vecka 7 år 9

Hej alla elever och vårdnadshavare! 

Nästa vecka är det sportlov. Hoppas alla elever hinner vila upp sig. 

 Aktuell information  

Ett tips för att följa aktuell information är att kontinuerligt läsa på Jönsbergskas hemsida där all information som rör skolan läggs ut. Just nu är valet av årets vinterfrilufsdagar aktivt, anmälan till Romme och eventuella tillval ska göras senast den 25 januari. 

Trevlig helg! 

Handledarna i år 9  

Information om gymnasievalet 

Nu på måndag 18 januari öppnar www.gymnasiestudera.se ansökningsportalen. Då har ni möjlighet att genomföra er ansökan till gymnasiet. Ni har fram till den 15 februari på er att färdigställa er ansökan. Den ansökan som är senast sparad när portalen stänger är den ansökan som gäller. Därför är det viktigt att ni trycker på knappen “spara” på sista sidan när ni genomför ansökan. Även kvittensen ska skrivas ut och skrivas under av eleven och därefter lämnas till handledare eller Johan Larsson. Den hittar ni på sista sidan bredvid knappen “spara”. 

På bastiden nästa fredag 22 januari kommer jag att visa för eleverna hur man går tillväga för att söka till gymnasiet. 

Vänliga hälsningar 

Johan Larsson, SYV 

Provschema 

Februari   

Mars 

Vecka 9 

3/3 Hem- & konsumentkunskap: Prov i ekonomi i helklass. 

Vecka 10 

Omprov/ komplettering musikprov 9A på stuga måndag eller tisdag. Finns även möjlighet för elever i 9B att komplettera från förra terminen samma tid. 

Vecka 11 

18/3 Prov Spanska 

Maj 

Vecka 19 

12/5 Prov Spanska 

Läxor 

Engelska:  

Katjas grupp:  glosor till torsdag v. 7 “Irregular Verbs 5”. Glosorna finns på Teams. 

Silvies grupp: Denna vecka har vi genomfört skrivuppgiften kring The Body. Efter lovet följer vi upp uppsatserna och arbetar med grammatik.  

Tyska:  

Spanska: Ingen ny läxa till v.9. De elever som har komplettering från provet på kapitel 1–3 i Vale 9 får möjlighet att göra det på stugan på torsdag v.9. Omdömen från proven finns på Nova 2.0. 

Hem- & konsumentkunskap: Inlämningsuppgift “Boendeuppgift 2021”. Deadline fredag 5e mars v.11. 

Viktiga datum 
 
Vecka 8 Sportlov 

9/3 Tisdag Föräldramöte – Inställt! 

12/3 Studiedag 

Vecka 12 Idre 21-25/3 

2/4 – 9/4 Påsklov (v14) 

Vecka 15 Temavecka 

13/5-14/5 Kristi himmelsfärds dag + klämdag 

19/5 Friidrottsdag  

Vecka 22 Temavecka 

7/6 – 9/6 Volleybolldag, Fotbollsturnering, Skolavslutning 

Information från skolledningen med anledning av Covid- 19 

Under de senaste veckorna har enstaka fall av Covid- 19 konstaterats bland skolans elever, vårdnadshavare och personal. 

I skrivande stund har skolan vetskap om totalt tre bekräftade elevfall, varav två i närtid dock inte ifrån samma årskurs. 

I dessa förekommande fall kan ingen smitta härledas till skolmiljön, smittan spåras istället till miljöer utanför skolan. 

Vi vill i och med denna skrivelse informera och uppmana till extra aktsamhet. 

På förekommen anledning vill vi uppmana till att noga följa de rekommendationer som utfärdas samt uppmana till skärpt uppmärksamhet på symptom.  

Vi följer Norrköpings kommuns och regionens smittskyddsläkares rekommendationer och riktlinjer utifrån hur den lokala situationen ser ut (t.ex. vid misstanke eller bekräftelse om smittade elever, personal eller anhörig och beroende på hur samhällsspridningen ser ut lokalt). 

Information och rekommendationer hittar ni på skolans hemsida Uppdatering 25/1: Covid-19 – Jönsbergska (jonsbergska.se), på Norrköpings kommunshemsida  Har du barn i Norrköpings förskola/skola? – Norrkoping samt 1177 Vårdguiden

Hör gärna av er till oss vid frågor inte besvaras i ovan länkar. 

Trevlig helg! 

Patrik Jönsson, rektor 

Restriktioner vid årets Rommeresa

Vår förhoppning är att fortsatt kunna genomföra årets vinterfriluftsdag vid Romme Alpin på ett säkert sätt och med restriktioner. Däremot vill vi redan nu meddela att vi har beslutat att årets resa kommer att genomföras utan vårdnadshavares medverkan, då vi ser risker med att blanda elever och vårdnadshavare under transporten. De vårdnadshavare som har anmält sig och betalat sin medverkan kommer erhålla återbetalning för utebliven resa inom kort. Vi beklagar att vi behöver vidta denna åtgärd men hoppas på er förståelse och att vi kan erbjuda vårdnadshavare medföljande 2022. Vi har fått frågor om vårdnadshavares möjlighet till egen transport upp till Romme Alpin, vilket givetvis är möjligt och ett ställningstagande upp till varje enskild individ. För de elever som åker skidor för första gången arrangeras skidskola och andra aktiviteter på plats vid Romme Alpin. De vårdnadshavare som ev känner oro för sina barns medverkan ombeds kontakta handledare för dialog. Medverkan vid vinterfriluftsdagen är frivillig och möjlighet till studier på skolan finns för de som önskar. För att underlätta planeringen utav vinterfriluftsdagen så ber vi vårdnadshavare för de elever som inte väljer att åka med upp till Romme, att meddela detta via mail till: christoffer.hagsell@jonsbergska.se senast den 5/3.

Vi vill understryka att förhoppningen i skrivande stund är att fortsatt kunna genomföra vinterfriluftsdagen enligt ovan med reservationer för ändringar beroende på utvecklingen framåt.   

Tack för er förståelse!

Trevlig helg!

Patrik Jönsson, rektor

0 Shares:
Du kan även uppskatta