Sök till Jönsbergska

Vecka 13 år 4

Hej

Nu har vi avslutat våran entreprenörs-vecka med att ha en stor mässa i skolans lokaler. Där presenterade alla fadderslingor vad de arbetat med under veckan. Det har varit fantastiskt att se alla skolans elever arbeta tillsammans över åldersgränserna varje dag. Det verkar som att de haft en rolig vecka.

Ett stort tack till Loves pappa Peter, som ordnade ett studiebesök på Returpack för 4a. I samband med besöket lämnade även klassens insamlade pant in. Vi lärde oss att all Sveriges pant kommer hit till Norrköping, vi fick se hur petflaskor och burkarna hanterades, sorterades och pressades ihop. Ena gruppen hade även turen att få se en fullastad Pantamera-bil komma in och tömma ut sin last med tillplattade petflaskor...det var en väldigt många flaskor!

Veckan efter påsk är enligt vanliga schemat igen.

Från och med i höst ändrar Norrköpings kommun sina rutiner för modersmålsundervisning. De elever och vårdnadshavare som är berättigade till och som önskar delta i modersmålsundervisning from ht 2018 ska fylla i blanketten som ni hittar i bifogad länk. Skriv ut, signera och lämna in blanketten till rektor på den skola som eleven ska gå på det aktuella läsåret som ansökan avser. Blanketten hittar ni här https://norrkoping.eforms.se/oversikt/flow/44

Påminnelse om kommande läxor vecka 15:

NO: Eleverna har två frågor till er vuxna med sig hem (se förra veckobrevet). Svaren ska skrivas ner av eleverna och tas med direkt efter lovet.

Engelska: Text + glosor till torsdag v.15 ligger redan ute på OneDrive, kan vara bra att träna redan under temaveckan och sedan endast behöva repetera under v.15 innan förhöret på torsdagen.

Trevlig helg
Lisen, Patrik, Joel, Magda och Alex.

Viktiga datum

30/3 fredag: Påsklovet börjar
V.14 Påsklov
V.16 Uteidrotten börjar
30/4 Ledigt - klämdag
11/5 Ledigt - klämdag
23/5 Friluftsdag Borgsmo
v.23 Temavecka
11/6 Volleybollturnering
12/6 Fotbollsturnering
13/6 Skolavslutning

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 12 år 4 Vecka 15 år 4 »

Per Blomberg