Sök till Jönsbergska

Vecka 17 år 4

Hej alla glada!

Veckan har gått undan och började trevligt då de fick gissa på vem som var avbildad på alla fina porträtt från föregående vecka. Resten av veckan har flutit på och avrundades på fredagen med en trygghetsenkät under bastiden. Nästa vecka är bara tre skoldagar eftersom det är ledigt måndag och tisdag.

Information från skolledningen

I sommar införs för första gången ”Sommarlovsbiljetten”, vilket innebär avgiftsfri kollektivtrafik för skolungdomar.

Sommarlovsbiljetten riktar sig till elever som går ut sexan fram till elever som går ut tvåan i gymnasiet.

Sommarlovsbiljetten är ett länskort med giltighetstid på 11 veckor från den 13 jun till 21 aug. Produkten gäller för all linjelagd trafik (buss, tåg samt anropsstyrd skärgårdstrafik) samt närtrafiken (Färdtjänst ingår ej).

Under vecka 16 skickar Utbildningskontoret adressunderlag för alla elever i kommunala och fristående skolor till Östgötatrafiken.

Biljetten skickas hem till elevens folkbokföringsadress i början av juni. Har ni frågor avseende ovanstående, kontakta i så fall Utbildningskontoret eller Östgötatrafiken.

Läxor:

Matematik: problemlösning 3 uppgifter – eleverna väljer om de vill göra uppgifter på en grundläggande nivå eller en högre nivå.

Vecka 19 är det dagas för matteprov på tisdagen (kap 5) Engelska: Eleverna har i läxa att muntligt repetera de delar vi har gått igenom i kapitel 1-14. De ska kunna säga dessa grundläggande fraser och vardagliga ord på engelska. Allt de behöver repetera finns i en stencil som finns utlagd på OneDrive. De kommer även få v.19 på sig för att träna in allt så att det sitter ordentligt.

En hälsning från föräldragruppen i 4a: Nu har vi bestämt att barnen ska samla pant till klasskassan. Alla pantar själva och sätter in det på klassens konto senast den 31/5. Viktigt att alla deltar i detta då gott de kan.

Sedan håller vi på att planera för ett disco för båda klasserna. Återkommer med mer info inom kort.

Trevlig helg
Lisen, Patrik, Joel, Magda och Alex.

Viktiga datum

30/4 Ledigt - klämdag
11/5 Ledigt - klämdag
23/5 Friluftsdag Borgsmo
v.23 Temavecka
13/6 Skolavslutning (kl 11-12.30)

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 16 år 4 Vecka 18 år 4 »

Per Blomberg