Sök till Jönsbergska

Vecka 18 år 4

Hej alla glada!

En kort vecka blev det här i skolan efter en extra lång helg. Under veckan har våra olika råd (ett led i elevdemokratin på skolan) sammanträtt och dessa protokoll redovisades under bastiden på fredagen. Många bra tankar och funderingar diskuterades. Tyvärr har de små lössen hittat tillbaka till några hårbottnar fick vi precis meddelande om, kolla till hårbottnarna hemma i helgen så att de försvinner för gott:)

Inbjudan till disco för år 4: klicka på länken.


Nästa vecka blir också en kort vecka då eleverna endast går i skolan mån-ons.

Läxor, test och prov

Matematik: Nästa vecka är det matteprov på kapitel 5: Geometri. Målen för området står på kapitlets första sida (s 195). Som träning hemma passar det att göra "Träna mera" s.239-241 eller "Blandade uppgifter" s.235-237. Alla begrepp och metoder finns förklarade i kapitlet, i början av varje avsnitt. En sammanfattning finns på s. 234.

Engelska: Träna vidare muntligt på häftet de har fått ut (gäller vardagliga fraser/ord som vi har behandlat under år 4). OBS! De ska kunna allt muntligt till onsdag nästa vecka så prata engelska vid middagsbordet hemma i helgen.

Svenska: Test på substantiv, adjektiv och verb. Vi har arbetat intensivt med ordklasserna under två veckor nu och kommer testa av elevernas kunskaper. Testet är på tisdag för 4A och onsdag för 4B.

Trevlig helg,
Lisen, Patrik, Joel, Magda och Alex.

Viktiga datum

11/5 Ledigt - klämdag
23/5 Friluftsdag Borgsmo
v.23 Temavecka
13/6 Skolavslutning (kl 11-12.30)

Senast ändrad 2018-05-04
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 18 år 4 Vecka 20 år 4 »

Per Blomberg