Sök till Jönsbergska

Vecka 36 år 4

Hej!

Ytterligare en vecka har passerat. En vecka där vi efter vår screening börjat uppta den ordinarie undervisningen i alla ämnen. Mer info om vad vi arbetar med i respektive ämne kommer i nästa veckobrev. Det har också varit en vecka där vi handledare har träffat många av er barn och föräldrar på informationssamtal. Samtalen fortsätter under nästa vecka.

Under första veckan fick vi ägna en hel del tid åt att prata om rutiner. Nu under andra veckan har eleverna visat att de lyssnat väldigt bra och har en stark vilja att göra rätt för sig för att alla ska trivas tillsammans. Det känns toppen!

Sociala medier - Vi har under några infosamtal fått frågor om sociala medier och vad vi tycker om det. Vi har även hört från eleverna att det skapats olika grupper. Mycket av det här är roligt, om det fungerar på rätt sätt. Det kan också vara tråkigt och leda fram till att vissa känner sig utanför. Av erfarenhet vet vi att det ofta blir missförstånd då bilder och text skickas mellan varandra i ett rasande tempo. Vi handledare ser gärna att ni föräldrar tar kontakt med oss om det uppstår problem. Om vi kan hjälpa till att lösa en eventuell konflikt så gör vi det. Oavsett om det sker utanför eller på skolan. Vi vill att alla elever ska trivas, känna trygghet och få vara med.

Föräldraråd – I förra veckobrevet skrev vi att båda klasserna under föräldramötet valde föräldrarådsrepresentanter. Tyvärr blev mejladressen till Josefine Wahlberg fel. Den korrekta är Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Övriga representanter är Jenny Wonish i 4A (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) samt Annelie Lindberg (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) och CeciliaKarlsson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) i 4B. Träffar för föräldrarådet är 3/10, 21/11, 30/1 och 24/4 klockan 18.30. Mejla eventuella frågor som ni tycker ska lyftas fram på mötet till representanterna. På mötet närvarar någon från skolans styrelse. Skoljoggen 2018 - Nu på onsdag är det dags för skoljoggen. Syftet är självklart aktiviteter för eleverna, men också att samla in pengar till olika organisationer och fonder. I år går insamlingen till Clowner utan gränsers satsning ”För flickors rätt” och loppet genomförs för 36:e året i rad. ”Springslanten” är frivillig, har inget fast pris och samlas in kontant vid starten. Det går också att betala in springslanten på pg 901126-3, bg 901-1263 eller via swish 123 901 1263: Mottagare: Skoljoggen och Avsändare: Jönsbergska Idrottsskolan. Samling på skolan ombytta och klara senast 8.45.

Olycksfallförsäkring – Alla skolans elever är försäkrade hos Länsförsäkringar. Blankett finns att skriva ut på skolans hemsida ifall olyckan är framme.

Läxor – Första läxan på Jönsbergska. Vi har under veckan börjat prata lite om studieteknik och vad som kan vara bra att tänka på vid skolarbete hemma och i skolan. Framför allt att ta bort allt som kan distrahera (läs telefon).

Engelska – Glosor till torsdag

Trevlig helg!
Sofie Johansson
Katja Körnich
Joel Törndahl
Simon Dogan
Eva Schwartz

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 35 år 4 Vecka 37 år 4 »

Per Blomberg