Sök till Jönsbergska

Vecka 37 år 4

Hej!

Nu har nästan alla föräldrar varit på informationssamtal och det känns som rutiner börjar falla på plats. Den här veckan avslutades med ett arbete i fadderslingorna. Uppgiften bestod i att måla en sagokarta utifrån en orienteringskarta. Arbetet i fadderslingor är en del i vårt trygghetsarbete på skolan. Syftet är att stärka gemenskapen mellan eleverna över årskurserna. Vi arbetar i fadderslingorna några gånger varje termin. Skolarbete – Här följer en kort info om vad vi arbetar med just nu i de olika ämnena: So - Vi har precis avslutat vårt arbete kring valet 2018 och ska nu fortsätta med temat familjen. Vi kommer arbeta med hur olika familjer kan se ut, skyddsnät i samhället tex. BRIS och barns rättigheter. Eleverna kommer även få redovisa och prata om sin egen familj. För att lyckas med redovisningen ska alla elever ta med sig 10 bilder till fredagen den 21 september. Gärna en bild från varje levnadsår 0-10år, gärna bilder på alla i familjen, men eleverna väljer själva. Bilderna kommer skickas hem igen men ni får gärna göra kopior och skicka med eller maila mig så hjälper jag er att skriva ut bilderna ifall ni är rädda om några bilder. I läxan ingår även att ni som föräldrar berättar om deras uppväxt kopplat till bilderna, tex. första ord, lärde sig gå, något pinsamt eller roligt som eleverna sen kan använda sig av.

Ma – Vi arbetar mycket med addition och subtraktion. Eleverna har ett veckobeting att bli färdiga med. I boken finns det tre steg. Varje elev ska göra två steg, antingen ett och två (grundläggande nivå), eller två och tre (mer än grundläggande nivå). Nu i början testar vi oss fram vilken nivå som passar respektive elev.

No – Vi arbetar med Biologi och pratar om naturen.

Sv – Vi har pratat om studieteknik. Nästa vecka startar vi ett sagotema. Eleverna har dessutom alltid en skönlitterär bok som de läser i varje vecka. Det går alldeles utmärkt att ta med en bok hemifrån för den som vill. Annars hjälper vi till att välja en passande bok i skolan.

Eng - Vi arbetar i boken med ämnen som exempel: siffror, hälsningsfraser, familjen och artighetsfraser. Eleverna har text och glosor i läxa till varje torsdag. Nu i början får de ut glosorna i pappersform. Senare kommer de läggas ut på onedrive. Mer info efter att alla fått ett mejlkonto. De ska ta hem textboken och läsa och översätta texten. De ska alltid ta med engelskaboken till skolan.

Idrott – I idrotten har vi delat in läsåret i fem perioder där vi under varje period fokuserar på två – tre olika idrotter. Under den här första perioden arbetar vi med racketspel och orientering. Utöver dessa idrotter har vi alltid lek och blandad fysträning som kan vara kondition, styrka, rörlighet, koordination etc. Vi har även vissa teoretiska uppgifter varje läsår. Fredagen den 28 september har vi en orienteringsdag för år 4-7 i Vrinneviskogen. Mer info kommer i nästa veckobrev.

Fotboll - Vi har glädjen att meddela att Jönsbergska Idrottsskolan genom ett samarbete med IFK Norrköping kan erbjuda alla skolans elever gratis inträde på ännu en spännande hemmamatch: IFK Norrköping – Malmö FF den 26/9 kl. 19.00. Samling sker utanför Entré 2 kl. 18.45 (vi sitter sedan på sektion O). Personal från skolan tar emot era barn och finns med på läktaren under hela matchen. Vi sitter samlat men vi påminner redan nu om att vi är gäster och det är viktigt att vi inte skräpar ned på läktaren. Kom gärna i Jönsbergskakläder till matchen. För våra yngsta elever i år 4 & 5 finns det möjlighet att få ta med en vårdnadshavare. Vårdnadshavare som vill följa med mailar till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 20/9. Eleverna får ut biljetterna i skolan på matchdagen. I halvtid kommer det visas ett trevligt videoklipp på storbildsskärmen, det får ni inte missa! Efter matchen går vi tillsammans ut från arenan så kom och möt upp era barn utanför entré 2 direkt efter slutsignal. Heja IFK!

Ansökan inför år 4 höstterminen 2019 - Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda -09 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är högtid att ansöka om elevplats inför ht 2019 på Jönsbergska Idrottsskolan. Under v.42 skickas information om antagningsprocessen ut till sökande elever inför år 4 höstterminen 2019. Om sökande elever saknar information i brevlådan efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Elevbesöken äger rum under v.46 med efterföljande informationsmöte onsdagen den 28/11. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under v.42. Ansökningshandlingar finns påwww.jonsbergska.se. Varmt välkomna!

Läxor

SO – Senast fredagen den 21 september ska alla ta med ca. 10 bilder på sig själv och sin familj samt information om bilderna/egna uppväxten.

Engelska – Till torsdag v.38 är det glosor och texten på kap 2.

Trevlig helg!
Sofie Johansson
Katja Körnich
Joel Törndahl
Simon Dogan
Eva Schwartz

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 36 år 4 Vecka 38 år 4 »

Per Blomberg