Sök till Jönsbergska

Vecka 39 år 4

Hej alla elever och föräldrar!

Vi vill tacka elever med föräldrar för en trevlig uppslutning på IFK-matchen i onsdags. Ett glatt humör, engagerade och peppande barn gjorde att vi kammade hem tre poäng.

Idag har eleverna deltagit i den årliga orienteringsdagen. Under idrottslektionerna har eleverna tillsammans med idrottslärarna bekantat sig med kartor och Vrinneviskogen för att vara väl förberedda för denna dag. Bra kämpat!

Skolenkät

Nu är det dags för Skolenkäten som genomförs på uppdrag av Skolinspektionen. Vi ber alla vårdnadshavare att gå in på länken som kommer att skickas ut med ett separat mail och besvara enkäten senast 19/10. Att lämna sina svar tar ca 5-10min. Enkäten kommer även att besvaras i skolan av elever i år 5 och 9. Tack för ett gott samarbete och för att du stödjer oss i vårt arbete!

Klassinformation 4A

Det saknas fortfarande några mailadresser till föräldrar i år 4A. Varje förälder/familj ombeds mejla kassören Peter Hörnstedt (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) följande:

Barnets namn
Sitt namn
Mailadressen som ni vill att han mejlar på (helst både mammans och pappans) samt mobilnummer (helst både mamma & pappa). Detta lägger Peter in i ett excel-ark och skapar även en egen mejlgrupp.

Information från Styrelsen

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda -09 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är högtid att ansöka om elevplats inför ht 2019 på Jönsbergska Idrottsskolan. Under v.42 skickas information om antagningsprocessen ut till sökande elever inför år 4 höstterminen 2019. Om sökande elever saknar information i brevlådan efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Elevbesöken äger rum under v.46 med efterföljande informationsmöte onsdagen den 28/11. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under v.42. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se. Varmt välkomna!

Läxor

Engelska - Båda grupperna har glosor och text i läxa till torsdag v.40.
Svenska – Under nästa vecka kommer vi att börja med vårt första skrivprojekt i svenskan. Eleverna kommer att skriva en saga utifrån genrens typiska drag. En del har redan en idé om vad de ska skriva om, men för de elever som känner att detta är klurigt kan man i läxa börja klura på vad man skulle kunna tänkas skriva om.
NO – Vecka 41 har båda klasserna ett förhör om arbetsområdet skogen. Det är onsdagen som gäller för 4A och fredagen för 4B. Mer information om vad eleverna ska plugga på kommer.

Trevlig helg önskar Sofie, Katja, Joel, Simon och Eva.

Datum att hålla reda på under höstterminen:

v. 40 onsdagen den 3/10 föräldraråd kl. 18.30
v. 43 temavecka
v. 44 höstlov
v. 47 onsdagen den 21/11 föräldraråd kl. 18.30
v. 50 temavecka, torsdagen den 13/12 lucia och rörelseverk
v. 51 tisdagen den 18/12 fotbollsturnering, onsdagen den 19/12 julavslutning i Matteus kyrka 15.30-17.00.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 38 år 4 Vecka 40 år 4 »

Per Blomberg