Sök till Jönsbergska

Vecka 40 år 4

Hej alla elever och föräldrar!

Nu har det blivit kyligare ute och vi märker att hösten har kommit. Från och med måndag är alla idrottslektioner inomhus. Nu är det bara två vanliga undervisningsveckor kvar innan det är dags för temavecka som behandlar IT/media. Mer information om denna vecka kommer.

Klassinformation 4A

På onsdag nästa vecka kommer kaklistor att delas ut till alla elever i 4A, därefter får varje familj ta ställning till om man vill vara med att sälja eller inte. Har man frågor kan man kontakta Linda Andersson Junestav på följande e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SFI-praktikanter

Nästa vecka är vi glada över att kunna välkomna tre SFI-praktikanter som kommer att vara hos oss varannan vecka, totalt i fem veckor. De kommer att vara med på elevernas lektioner, i första hand matte och engelska, och även vara med ute på rasterna. Syftet är att de ska få ett första steg till att komma ut i svenska samhället och få en naturlig träning på att prata svenska. De är alla högutbildade och två av dem är lärare.

Info från Vita Hästen:

Vi på Vita Hästen vill att alla ungdomar ska få möjligheter att se fartfylld ishockey. Därför bjuder vi in skolelever i Norrköping från årskurs F-9 på gratis hockey under januari månad år 2019.

Vita Hästen har fem hemmamatcher och eleverna får gå på alla gratis. Eleven mejlar Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och anger vilka matcher den önskar gå på samt vilken skola den går på. Elev kan ta med sig en vuxen till reducerat pris, 150 kronor. Platsen reserveras samtidigt som elevens.

Fredag 4 januari klockan 19:00 mot Västerås
Söndag 6 januari klockan 15:00 mot Södertälje
Onsdag 16 januari klockan 19:00 mot Almtuna
Onsdag 23 januari klockan 19:00 mot Leksand
Onsdag 30 januari klockan 19:00 mot Tingsryd

Påminner om skolenkäten

Skolenkäten genomförs på uppdrag av Skolinspektionen. Vi ber alla vårdnadshavare att gå in på länken som har skickas ut med ett separat mail och besvara enkäten senast 19/10. Att lämna sina svar tar ca 5-10min. Enkäten kommer även att besvaras i skolan av elever i år 5 och 9. Tack för ett gott samarbete och för att du stödjer oss i vårt arbete!

Läxor

Engelska – 4B har glosor och text i läxa till torsdag v.41. 4A har ingen läxa, de ska repetera och göra talövningar nästa vecka.

NO – Vecka 41 har båda klasserna ett förhör om arbetsområdet skogen. Det är onsdagen som gäller för 4A och fredagen för 4B. Eleverna har fått information om vad de ska plugga på (sid. 6-19 i NO-boken).

Trevlig helg önskar Sofie, Katja, Joel, Simon och Eva.

Datum att hålla reda på under höstterminen:

v. 43 temavecka
v. 44 höstlov
v. 47 onsdagen den 21/11 föräldraråd kl. 18.30
v. 50 temavecka, torsdagen den 13/12 lucia och rörelseverk
v. 51 tisdagen den 18/12 fotbollsturnering, onsdagen den 19/12 julavslutning i Matteus kyrka 15.30-17.00.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 39 år 4 Vecka 41 år 4 »

Per Blomberg