Sök till Jönsbergska

Vecka 46 år 4

Hej alla elever och föräldrar

Ytterligare en vecka har passerat och eleverna är full igång. Det jobbas för fullt och nya arbetsområden har påbörjats. I matematik jobbar vi vidare med multiplikation och division. Eleverna kommer att ha prov fredag den 7/12 vecka 49.

I NO har vi precis avslutat kapitlet om naturen under hösten. Onsdag den 21/11 (4a) och fredag den 23/11 (4b) nästa vecka kommer eleverna att få genomföra ett förhör om hösten. Eleverna har fått med sig en checklista över vad som är bra att kunna till förhöret. Se till att eleverna tar några dagar för att förbereda sig. Dem kommer även att få en lektion till att jobba med förberedelserna så att jag kan stämma av att de förstått punkterna på checklistan.

Som vi skrev i förra veckobrevet så har vi påbörjat en läsperiod i svenska. Vi arbetar alltid med läsning, men fram till jul gör vi det mer intensivt. Bland annat kommer vi under de kommande tre veckorna ha en läsläxa. Anledningen till att vi väljer att ha det som läxa är, dels att det är viktigt att läsa mycket och dels att alla får möjlighet att läsa och fundera kring frågor i lugn och ro. Läxan är från fredag till fredag. Då är det viktigt att de har med sig sina svar eftersom vi går igenom svaren. I skolan arbetar vi blandat med högläsning, läsning i grupp och diskussioner.

I år 4 har blivit erbjudna att medverka i schackfyran. Det går ut på att den erbjuder våra fyror schackträning samt att de får medverka i en schackturnering. Många i år 4 var positiva till denna medverkan och nu väntar vi på återkoppling med tid och datum.

Läxor

I stående läxa ska årskurs 4 öva på multiplikationstabellen, ca.15 minuter varje dag i en månads tid.

Båda engelskagrupperna har text och glosor i läxa till torsdag v.47 att repetera tidigare glosor. De har fått ut sin läxa redan och de ska kunna den muntligt och skriftligt. Skulle det vara någon som tycker det är jättesvårt med både muntligt och skriftligt så fokuserar man på den muntliga delen.

Trevlig helg, önskar Sofie, Katja, Joel, Simon och Eva.

Datum att hålla reda på under höstterminen:

v. 47 onsdagen den 21/11 föräldraråd kl.18.30.
v. 50 temavecka, torsdagen den 13/12 Lucia av år 5 och Rörelseverk av år 9.
v. 51 tisdagen den 18/12 fotbollsturnering, onsdagen den 19/12 Julavslutning i Matteus kyrka kl.15.30 -17.00.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 45 år 4 Vecka 47 år 4 »

Per Blomberg