Sök till Jönsbergska

Vecka 48 år 4

Hej alla elever och föräldrar,

Vi börjar närma oss december och vädret börjar bli därefter. Eftersom år 4 är ute på varje rast är det numera extra viktigt med passande kläder. Märk dem gärna med namn, då är det lättare att hitta bortkomna saker.

Här kommer information från förra veckan som fortfarande är aktuell:

Vi fortsätter med läsperiod i svenska. Vi arbetar alltid med läsning, men fram till jul gör vi det mer intensivt. Bland annat kommer vi under de kommande tre veckorna ha en läsläxa. Anledningen till att vi väljer att ha det som läxa är, dels att det är viktigt att läsa mycket och dels att alla får möjlighet att läsa och fundera kring frågor i lugn och ro. Läxan är från fredag till fredag. Då är det viktigt att de har med sig sina svar eftersom vi går igenom svaren. I skolan arbetar vi blandat med högläsning, läsning i grupp och diskussioner. OBS! V. 49 kommer eleverna få ett kortare läxförhör på läsförståelse för att kolla av utvecklingen. Detta förbereder eleverna sig för genom att jobba noga på lektionerna.

Schackfyran

I år 4 har blivit erbjudna att medverka i schackfyran. Vi har förra fredagen och nu i torsdags haft schackträning samt att vi kommer medverka i en schackturnering den 5/12 i Mässhallen. Tävlingen börjar kl.8.30 till 11.00. Vi börjar dagen där i Mässhallen. Vi återvänder till skolan med buss. De med busskort använder det. De elever som inte har busskort hjälper skolan med busskort.

Temavecka

Vecka 50 kommer vi ha terminens andra temavecka. Temat kommer vara ”att flytta hemifrån”. Eleverna kommer att jobba i fadderslingorna. Skolan kommer att erbjuda eleverna möbel och interiör kataloger från IKEA och Mio. Skulle man ha möbel- , inrednings- och interiörkataloger liggandes hemma så ta gärna med er det till skolan Katalogerna kommer att komma till stor nytta i arbetet.

Matteprov

Det blir matteprov på fredag v. 49, alltså 7/12-2018.

Information till 4A

Julkul klass 4A

Tisdag 4 december kl. 18.00-20.00 bjuder klassföräldrarna i 4A in till Julkul i Jönsbergska skolans matsal.

Vi kommer ha lite roliga utmaningar, leka, julklappsutdelning och servera korv med bröd och fika.

Tag med en inslagen julklapp för ett värde av ca. 60kr som byts in mot en lott till julklappsutdelningen. Medföljande syskon får också gärna ta med en julklapp. Vi önskar också att varje barn tar med en tom toarulle för julpyssel. Anmäl deltagande snarast via sms. Skriv elev + antal föräldrar/syskon. Swisha 30kr/person till Carin Kaltenecker 070 - 7412258 Varmt välkomna!Önskar höstterminens klassföräldrar.

Läxor

I stående läxa ska årskurs 4 öva på multiplikationstabellen, ca.15 minuter varje dag i en månads tid. Matteprov fre, 7/12-2018

Silvies grupp har glosor som de ska kunna muntligt och skriftligt till torsdag v. 49. Vi har delat in eleverna i två nya grupper och det funkar jättebra!

Trevlig helg, önskar Sofie, Katja, Joel, Simon och Eva.

Datum att hålla reda på under höstterminen:

v. 50 temavecka, torsdagen den 13/12 Lucia av år 5 och Rörelseverk av år 9.
v. 51 tisdagen den 18/12 fotbollsturnering, onsdagen den 19/12 Julavslutning i Matteus kyrka kl.15.30 -17.00.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 47 år 4 Vecka 49 år 4 »

Per Blomberg