Sök till Jönsbergska

Vecka 5 år 4

Hej alla elever och föräldrar!

Nu när det kommit mer snö har det blivit en del snöbollskastning på rasterna. Ska man kasta, ska man befinna sig långt bakom bollplanket och endast kasta på de som vill vara med i leken. Vi har diskuterat hur och var man kastar på varandra men också pratat om riskerna med snöbollskastning. Prata gärna med era barn om detta.

Det är en del elever som har börjat komma sent på morgnarna, speciellt när de ska ha idrott. Vi har betonat vikten av att komma i tid till skolan för att hinna hänga av sig ytterkläder, plocka ur skolmaterial ur väskan eller byta om innan idrottslektionen. Idrottslektionerna är precis som alla andra lektioner, det gäller att ha med sig kläder och skor för att vara ombytt och klar till lektionen startar.

Schackfyran 2/3

Vi har blivit inbjudna till distriktsfinal i schackfyran. Den spelas i Linköping lördagen den 2 mars klockan 8.30-11.45 eller 12.30-15.45 (två heat). Från den här finalen kvalificerar sig sedan 10 lag till riksfinalen i Västerås 25 maj. Eftersom det är på en lördag så är det här en frivillig aktivitet. Vi lärare kan ansvara för att ta emot intresseanmälningar och anmäla ett lag. Eventuellt kan vi även vara med på plats i Linköping, men det vill vi ej lova. Det betyder att barn som anmäler sig måste kunna ta sig dit och ha någon ansvarig med sig (självklart ok att samåka och att någon förälder är ansvarig för flera barn). För att veta om vi ska anmäla ett (eller två) lag behöver alla som vill delta skicka ett mejl till Katja (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) senast fredagen den 6 februari. Anmälningsavgiften är 10 kronor/spelare.

Alla på snö måndag v.6

Vi är anmälda till Alla på snö som kommer att genomföras måndag vecka 6. Vi samlas på gamla Postenparkeringen (nuvarande Friskis) klockan 8.00. Avresetid med buss är 8.20 och vi åker hem från Yxbacken 13.30. Några har frågat om de får åka bil direkt till Yxbacken, det går bra men meddela gärna det till Joel (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Vi kommer att testa på skidåkning, både längd och utför. Alla elever testar båda typerna, det är ett utmärkt tillfälle att träna eller lära sig åka. Har man utrustning är det väldigt bra om man tar med sig det, på så sätt får eleverna mer tid till själva åkningen. Bussresa, lunch och utrustning ingår denna dag. Det är helt okej att ta med sig egen fika. Kolla gärna länken om ni vill veta mer: https://www.skidor.com/Grenar/allapasno Skridskoåkning v. 6 Nästa vecka är sista tillfället för skridskoåkningen. Efter lunch åker vi buss till Stallet där vi kommer åka både ute och inne. De vanliga idrottslektionerna utgår den här dagen och ersätts i stället av svenska och NO som eleverna brukar ha efter lunch. Dagen avslutas klockan 15.00 uppe vid Stallet. Om någon saknar busskort eller har svårt att ta sig från stallet av någon anledning kan ni skriva ett mejl till Joel (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) så hittar vi en lösning. Det är helt okej att ta med klubba, men det är inget måste. Hjälm är däremot obligatoriskt. Det kan även vara gott att ta med egen fika.

Information från skolledningen

Vi, Maria och Maria, har beslutat oss för att kliva av som delägare och avslutar våra uppdrag på skolan till sportlovet. Vi vill passa på att tacka personal, elever, vårdnadshavare samt samarbetspartners som finns och som funnits på skolan under våra verksamhetsår! Stort tack, att ni bidragit till att vår drömskola blivit verklighet! Vi är så stolta och bär för alltid med oss fantastiska möten med små och stora människor. Kram till er alla och stort lycka till i framtiden!

Som det informeras om ovan så kommer Maria Eriksson och Maria Lundberg avsluta sina uppdrag hos oss på Jönsbergska Idrottsskolan. Förberedelser för detta har redan innan läsåret 2018/2019 vidtagits för att förändringarna vid avslutet ska gå så smidigt som möjligt med endast mindre förändringar i verksamheten som följd. Förändringar kommer inte ha någon påverkan på vare sig undervisning eller handledarskap i år 4.

Utöver ovan organisatoriska förändringar kommer inga ändringar märkas i skolans verksamhet, målsättning eller inriktning.

Maria och Maria har varit med i uppbyggnaden av verksamheten, arbetat på skolan i 14 år och lämnar såklart en stor saknad efter sig. Tack för ert arbete och lycka till med de utmaningar ni tar er an i framtiden!

Om ni har några frågor kring förändringarna är ni mer välkomna att höra av er till rektor Patrik Jönsson! /Styrelsen, Jönsbergska Idrottsskolan

Trevlig helg!
Önskar Sofie, Katja, Joel, Simon och Eva.

Datum att hålla reda på under höstterminen:

Vecka 7 torsdag 14/2 och fredag 15/2 prao
Vecka 8 sportlov
Vecka 10 måndag 4/3 vinterfriluftsdag Romme
Vecka 11 torsdag 14/3 föräldramöte
Vecka 15 temavecka
Vecka 16 påsklov
Vecka 17 onsdag 24/4 föräldraråd kl. 18.30
Vecka 24 onsdag 12/6 skolavslutning

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 4 år 4 Vecka 6 år 4 »

Per Blomberg