Sök till Jönsbergska

Vecka 6 år 4

Hej alla elever och föräldrar!

Vilken fantastisk vecka vi har haft. Vi började den med längd- och utförsåkning i Yxbacken. Det var härligt att se hur eleverna tillsammans hjälpte och peppade varandra i de olika aktiviteterna. De elever som aldrig hade åkt skidor tidigare har fått testa på och har nu mer förkunskaper inför Romme. I Romme kommer vi, som tidigare nämnts, att ha skidskola för de elever som inte känner sig helt trygga med åkningen.

Vi avslutade veckan i Stallet, detta var den sista fredagen med skridskoåkning. Både vi och eleverna har tyckt att det har varit ett mysigt avslut på veckan och många har utvecklat sin teknik i åkningen.

I NO och matematik har eleverna påbörjat nya arbetsområden. I NO har eleverna börjat med kemi där det är fokus på vatten, luft och kemiska reaktioner. När det gäller matematiken kommer eleverna att jobba med multiplikation och division, där de först kommer att repetera tidigare kunskaper för att sedan jobba vidare och utveckla sina förmågor.

Under denna vecka har eleverna skrivit rent sina faktatexter om ett landskap. Eleverna har sedan förra veckan blivit informerade om att faktatexten ska vara klar till måndag vecka 7. De har därmed fått gott om tid på sig och har haft det som läxa under veckans gång. På måndag ska vi skriva ut arbetena vilket innebär att texterna måste vara färdiga tills dess.

Nästa vecka ser lite annorlunda ut för eleverna då det på torsdagen och fredagen är dags för prao. Eleverna tycker att det ska bli kul att få prova på olika yrken. Har ni inte lämnat in lappen så gör det senast nu på måndag 11/2.

Prova på idrott

Som alla känner till så är skolans idrottsprofil allmän och vi arbetar med många olika idrotter under varje läsår. Vi idrottslärare tycker att vi har en bra bredd och variation av aktiviteter. Samtidigt vill vi gärna hitta olika tillfällen där eleverna kan få prova på idrotter som är lite mer ovanliga eller svåra för oss att genomföra i skolans idrottshall eller närområde. Vi vet att många av er föräldrar på skolan har ett stort idrottsintresse och är involverade i olika idrottsklubbar. Vi vänder oss därför till er och frågar om ni har några ingångar hos någon förening till att kunna ta emot en eller flera klasser. Alla typer av idrotter som vi ej har i vår dagliga undervisning är av intresse. Skicka i så fall gärna ett mejl till Joel (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Tack på förhand! /Idrottslärarna

Schackfyran 2/3

Vi har blivit inbjudna till distriktsfinal i schackfyran. Den spelas i Linköping lördagen den 2 mars klockan 8.30-11.45 eller 12.30-15.45 (två heat). Från den här finalen kvalificerar sig sedan 10 lag till riksfinalen i Västerås 25 maj. Eftersom det är på en lördag så är det här en frivillig aktivitet. Vi lärare kan ansvara för att ta emot intresseanmälningar och anmäla ett lag. Eventuellt kan vi även vara med på plats i Linköping, men det vill vi ej lova. Det betyder att barn som anmäler sig måste kunna ta sig dit och ha någon ansvarig med sig (självklart ok att samåka och att någon förälder är ansvarig för flera barn). För att veta om vi ska anmäla ett (eller två) lag behöver alla som vill delta skicka ett mejl till Katja (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) senast fredagen den 8 februari. Anmälningsavgiften är 10 kronor/spelare.

Läxor

Svenska, måndag: renskrivit klart sin faktatext.
Silvies grupp (eng): glosor och text.

Trevlig helg!
Önskar Sofie, Katja, Joel, Simon och Eva.

Datum att hålla reda på under vårterminen

Vecka 7 torsdag 14/2 och fredag 15/2 prao
Vecka 8 sportlov
Vecka 10 måndag 4/3 vinterfriluftsdag Romme
Vecka 11 torsdag 14/3 föräldramöte
Vecka 15 temavecka
Vecka 16 påsklov
Vecka 17 onsdag 24/4 föräldraråd kl. 18.30
Vecka 24 onsdag 12/6 skolavslutning

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 5 år 4 Vecka 7 år 4 »

Per Blomberg