Sök till Jönsbergska

Vecka 9 år 4

Hej alla elever och föräldrar!

Vi önskar alla varmt välkomna tillbaka efter sportlovet och avslutar en fartfylld vecka med sol och vårluft.

Handbollsturnering

Handbollsturneringen var ett välkomnat inslag i torsdags. Bra spelat, allihopa!

Romme

Busslistorna ligger ute på hemsidan, dubbelkolla vilken buss ni ska vara på. Det är mycket viktigt att sitta på rätt buss eftersom uthyrningen av utrustning är organiserad utifrån bussarna.

Bussfärden den dagen är ganska långa, tänk på att ta med en matsäck med mellis. Vi äter ju lunch i Romme, men det blir långa timmar tills vi är hemma. Barnen får ha med sig godis, men de äts först på vägen hem (supertidig morgon och lång bussfärd är inget bra att kombinera med godisförtäring).

Vi har gjort en sittordning på bussen där vi bl.a. har tagit hänsyn till ev åksjuka – vet ni om att åksjukeband eller tabletter hjälper, kom ihåg att utrusta barnen. Vi samlas på nedre parkeringen SENAST kl. 5.30. Det kan bli många bilar den morgonen, så vi ber er ta hänsyn till platsen, kanske samåka i möjligaste mån eller parkera en bit bort. Vid akut sjukdom på måndag, var god kontakta respektive bussansvarig lärare då vi inte kommer att kunna lyssna av telefonsvararen.
4A: Simon Dogan, tel 070-7642294
4B: Joel Törndahl, tel 070-9943931

SM-final i futsal

Jönbergskas duktiga tjejer har kvalificerat sig för SM-final i futsal! Vi arrangerar finalspelet i vår idrottshall så varmt välkommen för att heja fram skollaget hela vägen till SM-guld. Vi ses torsdagen den 7/3.

Speltider:

10.30 Jönsbergska-Aspudden
12.15 Förl match 1 - Änglagård
13.30 Segr match 1 - Änglagård

Schackfyran

4A kommer i egenregi skicka iväg en trupp till distriktsfinalen i schackfyran i Linköping på lördag, 2/3– tack för initiativet! Vi återkommer med resultat. Heja och lycka till!

Arbete i ämnena

Svenska - Vi håller på att avsluta arbetsområdet om de svenska landskapen. I veckan har alla elever fått i ut ett kapitel från boken Pojken och Tigern - en landskapsaga. Uppgiften bestod i att läsa, sammanfatta texten (de har fått en mall med vad som ska vara med) och berätta om det för klassen. Alla har i läxa att läsa texten hemma högt och berätta sin sammanfattning för någon i hemmet. Vissa har skrivit stödord/meningar medan andra har skrivit löpande text. Några är inte färdiga och behöver arbeta med sin sammanfattning hemma.

4A börjar redovisa på onsdag och 4B börjar redovisa på fredag nästa vecka. Elever i 4B får jobba klart under onsdagens lektion.

NO – Eleverna jobbar med kemi och pratar om luft och vatten. Det handlar om bl.a. vattnets kretslopp, kemiska reaktioner i luft och vatten, molekyler och atomer.

SO - fortsatt arbete med Sveriges landskap och geografi.

Nästa vecka har de test på Sveriges 25 största tätorter samt Sveriges sjöar. De har tränat på seterra under lektionstid.

Vecka 11 måndag har de ett till geografitest, de ska kunna väderstrecken samt vad ett gradnät är. Information skickades hem innan lovet.

Föräldramöte

Välkomna på föräldramöte på torsdag, 14/3 kl. 18.00.

Info från föräldragruppen 4B

Glöm inte betala in terminsavgiften till klasskassan. 250kr senast 28/2 till swish 0704019498. Glöm inte gå med i Facebookgruppen Jönsbergska 4b.

Läxor:

SV - Svenska 4A + 4B: Alla har i läxa att läsa texten hemma högt och berätta sin sammanfattning för någon i hemmet. 4A börjar redovisa på onsdag och 4B börjar redovisa på fredag nästa vecka. Elever i 4B får jobba klart under onsdagens lektion.

Engelska - Agnetas grupp ska ha kapitel 13 i läxa. Glosor, läsa och översätta. Silvies grupp har i läxa till torsdag v.10 att repetera alla de glosor vi har haft denna termin. De har fått ut ett papper av mig och ska kunna glosorna muntligt!

Vi önskar alla en trevlig och solig helg! Sofie, Katja, Joel, Simon och Eva.

Datum att hålla reda på under vårterminen:

Vecka 10 måndag 4/3 vinterfriluftsdag Romme
Vecka 11 måndag 11/3 SO-prov
Vecka 11 torsdag 14/3 föräldramöte kl. 18.00
Vecka 15 temavecka
Vecka 16 påsklov
Vecka 17 onsdag 24/4 föräldraråd kl. 18.30
Vecka 24 onsdag 12/6 skolavslutning

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 7 år 4 Vecka 10 år 4 »

Per Blomberg