Sök till Jönsbergska

Vecka 21 år 4

Hej!

Ytterligare en svettig och rolig vecka har passerat och vi kan blicka framåt till en slutspurt av detta skolår. Här nedan kommer en liten uppdatering på vad eleverna jobbar med i respektive ämne.

Matematik
Eleverna har idag avslutat kapitel 6, som handlar om bråk, volym, vikt och dess enheter. Eleverna genomförde ett prov där vi testar av deras förmågor.

NO
I NO har vi jobbat med teknik. Vi har pratat om teknik, tekniska system och tekniska prylar. Vi har pratat om behov och efterfrågan, utveckling av vissa specifika prylar som telefon TV, dator. Vi har pratat om material och eleverna ska i par forska lite kring ett teknikföretag i Norrköping och har lämnat in det denna vecka. De har även forskat om en tekniskpryl, samt vidareutveckla den eller designa om den och marknadsfört den.

Läsårsutvärdering för vårdnadshavare

Nu är det dags för läsårsutvärderingen för vårdnadshavare. 

Alla vårdnadshavare ges möjlighet att utvärdera läsåret utifrån en rad aspekter. Vi läser alla utvärderingar och just din åsikt är viktig. Utvärderingen är anonym. 

Klicka på länken utvärdering 2018-2019 och följ instruktionerna.


Friluftsdagar
I tisdags hade vi friidrottsdag på Borgsmo IP där skolans elever fick möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar och fick också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning. Eleverna tävlar dels i en ”BAS grupps-kamp” och dels individuellt. Detta blev en otroligt rolig och fartfylld dag, där våra elever i år 4 visade upp en härlig inställning, laganda och kämpaglöd. Många fina resultat noterades och fina priser delades ut individuellt och klassvis. Bra jobbat allihop.
Volleybollturnering måndag 10 juni. År 4-5 har turnering mellan kl 8.10 -9.45. Samling kl 8.00. Denna dag serveras lunch på skolan. Ha med ombyteskläder.
Fotbollsturnering tisdag 11 juni på Mirum Arena. Samling kl 8.10. Medtag matsäck och var idrottsombytta.

Temavecka Idrott och hälsa
Vecka 22 är det temavecka. Huvudfokus för detta tema är idrott och hälsa. Det är idrott och NO-lärare som ansvarar för denna temavecka. Denna vecka är kortare än vanligt. Eleverna går bara måndag, tisdag och onsdag. torsdag och fredag är det Kristi Himmel färd samt klämdag. Eleverna bryter ordinarieschema och går i skolan mellan kl. 8.30-14.30 om inte annat anges. Mer info och schema kommer läggas ut.

Skolavslutning
Skolavslutningen kommer att äga rum i St.Olai kyrkan på onsdag, 12/6 kl 10.00. Samling i Vasaparken kl 9.20 och gemensam marscherande till St. Olai Kyrkan. Välkomna!

Golf
I går fick eleverna testa på "golfäventyret" på skolan då Carl-Johan, Inez pappa, var på besök. Han hade med sig klubbor, korgar, hål, tavlor och lite annat kul som vi lekte golf med. Det kändes verkligen uppskattat av eleverna. Nu ser vi fram emot pass 2, onsdag 5 juni då vi ska ut till Hylingebanan, Söderköpings golfklubb.

OBS! För att kunna genomföra golfdagen onsdagen 5 juni så vänder vi oss till er föräldrar. Vi skulle verkligen uppskatta om ni vill hjälpa till med skjuts. Vi samlas på skolan för avfärd 8.30 och vill åka hem från Hylingebanan 14.00. Vi har fått några föräldrar som anmält att de kan hjälpa till, men vi behöver många fler. Skriv ett mejl till Joel (se adress ovan) om ni har möjlighet att hjälpa till med skjuts. Om någon golfkunnig förälder vill vara med och hjälpa till på plats så är ni hjärtligt välkomna att följa med.

Pass 3, onsdag 26 juni - Det här är ett frivilligt tillfälle där de som vill får möjlighet att spela 9 hål ute på en riktig bana. Anmälan till detta tillfälle görs till Joel (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) senast 13 juni. Det är positivt om några av er föräldrar kan följa med den här dagen.

Det här blir kul. Tack Carl-Johan!

Vi önskar alla en trevlig helg!
Sofie, Katja, Joel, Simon och Eva.

Datum att hålla reda på under vårterminen:

Vecka 22 lediga tor/fre (himmelfärd + klämdag)
Vecka 23 temavecka mån-ons, lediga tor/fre, (nationaldag + klämdag)
Vecka 24 onsdag 12/6 skolavslutning St.Olai kyrkan, kl. 10.00

Senast ändrad 2019-05-25
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 20 år 4 Vecka 22 år 4 »

Per Blomberg