Sök till Jönsbergska

Vecka 36 år 4

Hej,

SO

Eleverna kommer börja med en tidslinje över deras liv. Till det kommer eleverna behöva använda foton från deras födelse fram till idag. Det går bra med kopior på foton också om det är foton ni är rädda om.

Idrott

Eleverna har väldigt snabbt ökat sin förståelse för orientering vilket är glädjande. Nästa vecka kommer eleverna orientera i Vrinneviskogen.

Engelska

Vi tipsar om bokens hemsida https://www.ovningsmastaren.se/ovningsmastaren/ . På denna finns texterna inspelade samt en del övningar kring glosorna i kapitlet. Man klickar sig enklast fram genom att välja språk “engelska” och utbildningsnivå “4-6” och väljer sedan What’s up 4.

Löss

Det förekommer löss på skolan. Ha ögonen öppna och undersök era barns huvuden.

Varmvatten - Avstängning

E.on kommer att genomföra en omläggning av fjärrvärmeledningarna i närheten av fastigheten under augusti-oktober. Det innebär att de kommer att behöva stänga av varmvattnet i huset under en arbetsdag, detta kommer att ske den 11 september 2019 mellan kl. 08.00-23.00. Vi hoppas att ni har överseende med detta! Vid frågor vänligen kontakta Karolina Nygren på E.on 076-132 72 34 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Eleverna har i drott som vanligt så ta med idrottskläder. Idrottslärarna anpassar undervisningen.

Informationssamtal

Nu har förhoppningsvis alla föräldrar fått ett mail med länk till bokningen av informationssamtal. Om det är någon som inte har fått mailet får ni höra av er till någon handledare.

Träningskläder

När alla träningskläderslappar har kommit in skickas beställningen iväg. Så ni som inte har lämnat in lappen än gör det på måndag. Betalning sker när kläderna ska hämtas. Mer information kommer senare.

Ansökan inför år 4 höstterminen 2020

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda -10 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är högtid att ansöka om elevplats inför ht 2020 på Jönsbergska Idrottsskolan. Under vecka 42 skickas information om antagningsprocessen ut till sökande elever inför år 4 höstterminen 2020. Om sökande elever saknar information i brevlådan efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Elevbesöken äger rum under vecka 46 med efterföljande informationsmöte onsdagen den 27 november. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under vecka 42. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se. Varmt välkomna!

Läxor:

Båda grupper har engelskaläxa till torsdag vecka 37. De ska kunna läsa och översätta texten på sidan 12 (kap 2) i textboken. De ska även kunna glosorna muntligt samt skriftligt.

Viktiga datum under höstterminen

18 september – Skoljoggen
2 oktober – Föräldraråd klockan 18.00
4 oktober – Orienteringsfriluftsdag
21-25 oktober – Temavecka
29 oktober till 1 november – Höstlov
20 november – Föräldraråd klockan 18.00
10-16 december – Temavecka
13 december – Luciafirande samt rörelseverk år 9
17 december – Fotbollsturnering inomhus i idrottshallen
18 december – Julavslutning Matteus kyrka klockan 15.30-17.00

Trevlig helg
Christoffer, Frida, Johan och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 35 år 4 Vecka 37 år 4 »

Per Blomberg