Sök till Jönsbergska

Vecka 37 år 4

Hej!

SO

Nästa vecka måste alla elever ha med sig foton till tidslinjen. Eleverna behöver ha koll på viktiga händelser under deras liv från födelse fram till idag. Prata gärna igenom detta hemma och skriv ner och ta med till skolan.

Idrott

Ha koll på när det är ute- respektive inneidrott. Finns på separat schema på hemsidan eller i appen. Tänk på att ha kläder efter väder. Det blir lite kallare framöver.

Engelska

Vi tipsar om bokens hemsida https://www.ovningsmastaren.se/ovningsmastaren/ . På denna finns texterna inspelade samt en del övningar kring glosorna i kapitlet. Man klickar sig enklast fram genom att välja språk “engelska” och utbildningsnivå “4-6” och väljer sedan What’s up 4.

Matematik

Nu har vi kommit igång och börjat räkna ordentligt i matematikboken. Den är uppdelad i 6 stycken kapitel och varje kapitel är uppdelad i olika avsnitt. Varje avsnitt består av tre stycken nivåer, 1, 2 och 3, där nivå 1 är den enklaste och nivå 3 är den mer avancerade. Samtliga elever måste hinna räkna minst nivå 1 och 2 i varje avsnitt. Hinner de inte får de ta hem och räkna. Eleverna har fått ut planeringar som visar när varje avsnitt ska vara färdigt. Vi lärare hjälper eleverna och strukturerar deras räknande så de vet hur de ska arbeta för att nå så långt som möjligt. Målet är att de senare ska kunna sköta den planeringen mer självständigt. Eleverna rättar själva sina uppgifter med facit som finns att tillgå under lektionstid. Har ni några frågor om matematiken tar ni kontakt med Malin (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) eller Johan (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).

Informationssamtal

Det finns föräldrar som inte har bokat in samtal än. Gå gärna in på den bifogade länken i mailet och hitta en tid som passar. Hittar ni ingen tid som passar ta gärna kontakt med en av handledarna.

Läxor:

Båda grupper har engelskaläxa till torsdag vecka 38. Glosor skriftligt och muntligt. Kunna läsa och översätta ”The Clarks” på sidan 14-15, kapitel 3.

Viktiga datum under höstterminen

18 september – Skoljoggen
2 oktober – Föräldraråd klockan 18.00
4 oktober – Orienteringsfriluftsdag
21-25 oktober – Temavecka
29 oktober till 1 november – Höstlov
20 november – Föräldraråd klockan 18.00
10-16 december – Temavecka
13 december – Luciafirande samt rörelseverk år 9
17 december – Fotbollsturnering inomhus i idrottshallen
18 december – Julavslutning Matteus kyrka klockan 15.30-17.00

Trevlig helg
Christoffer, Frida, Johan och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 36 år 4 Vecka 38 år 4 »

Per Blomberg