Sök till Jönsbergska

Vecka 40 år 4

Hej!

Temavecka

Det börjar närma sig den första temaveckan för år fyra. Under den veckan, måndag 21 oktober till fredag 25 oktober, bryts all ordinarie undervisning. Eleverna kommer då läsa kring ett visst tema vilket denna vecka är IT och SO. Varje dag startar klockan 8.30 och slutar 14.30. I nästa veckobrev kommer vi ge er mer information om veckan.

Idrott

De elever i år 4 som är sjuka eller lediga på fredag springer omspring på tisdag 8 oktober klockan 14.00. Samling vid Tjalvegården. OBS! Från och med måndag är all idrott inomhus. Nästa period i idrotten kommer att vara inriktat på gymnastik och dans.

Hälsosamtal

Inom kort kommer skolsköterskan att börja sina hälsosamtal med eleverna i år 4. Redan idag fick eleverna fylla i en enkät med hälsofrågor som kommer ligga till grund för samtalen. Har ni några frågor om detta ta kontakt med Hanna Lycklander (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).

Information från ledningen

Vi har glädjen att meddela att skolan har förlängt hyresavtalet med Lundbergs från HT 2020! En förutsättning för denna förlängning var att skollokalerna får en rejäl uppdatering/uppfräschning utav ytskikt tillsammans med ytterligare åtgärder för att uppnå bästa möjliga arbetsmiljö. Skolan kommer således genomgå en omfattande renovering till skolstart HT 2020, den absolut största uppdateringen utav lokalerna sedan skolan slog upp portarna år 2005. Alla delar kommer inte hinna färdigställas under nästa sommar utan punktinsatser kommer behöva göras under detta läsår för att få alla delar klara till hösten. Vi gör vårt yttersta för att renoveringen inte ska störa vår ordinarie verksamhet på något sätt, men ber er att ha överinseende med att vissa arbeten pågår parallellt med elevernas skoldagar - vilket såklart kan kräva en del flexibel hantering. Vi förbereder och informerar givetvis berörda elever här på skolan då det blir aktuellt. Vid eventuella frågetecken kontakta Patrik Andersson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Med vänliga hälsningar/ Skolledningen.

Information till 4B

Efter höstlovet så kommer 4B få sin hemvist i ett helt nybyggt klassrum, det är samma klassrum som de kommer ha som hemklassrum i år 5. Anledningen till denna flytt redan nu är att den ytan som de idag har som hemklassrum behöver iordningsställas för andra ändamål än just undervisningslokaler. Eleverna har ändå kvar sina plåtskåp som vanligt fram till sommaren, enda skillnaden är att de går några extra meter till sin lektionssal. Vi kommer förbereda och hjälpa eleverna så att denna justering utav klassrum blir så smidig som möjligt. Har ni frågor kring detta ta kontakt med Patrik Andersson.

Läxor

Engelska: glosor och text till fredag vecka 41. De ska läsa och översätta s.23 (kap 6) i textboken och kunna glosorna skriftligt och muntligt.

Prov

Svenska – måndag 7 oktober. Ordklasser: substantiv, verb och adjektiv. Eleverna har fått med sig papper hem där det står vad de ska kunna. De har arbetat med detta under två veckor.

Matematik – torsdag 10 oktober. Kapitel 1.

Viktiga datum under höstterminen

21-25 oktober – Temavecka
29 oktober till 1 november – Höstlov
20 november – Föräldraråd klockan 18.00
10-16 december – Temavecka
13 december – Luciafirande samt rörelseverk år 9
17 december – Fotbollsturnering inomhus i idrottshallen
18 december – Julavslutning Matteus kyrka klockan 15.30-17.00

Trevlig helg
Christoffer, Frida, Johan och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 39 år 4 Vecka 41 år 4 »

Per Blomberg