Sök till Jönsbergska

Vecka 41 år 4

Hej!

Temavecka

Måndag 21 oktober till fredag 25 oktober är det temavecka. Schemat för veckan ser ut som följer:

Måndag (Idrottskläder ska med)

Dagen startar i idrottshallen där eleverna ska vara ombytta och klara till klockan 8.30. Eleverna kommer spela badminton så de som har egna racket får gärna ta med dem. Efter lunch med start klockan 12.00 arbetar eleverna med tema SO. Dagen avslutas klockan 14.30.

Tisdag

Dagen startar i hemklassrummen klockan 8.30. Eleverna fortsätter med tema SO. På eftermiddagen kommer eleverna arbeta i datasalen med IT. Dagen avslutas klockan 14.30.

Onsdag

Dagen startar klockan 8.00 med arbete i datasalen där eleverna fortsätter från gårdagen. Eftermiddagen ägnas åt tema SO. Dagen avslutas klockan 14.30.

Torsdag (Idrottskläder ska med)

4A samlas ombytta i hallen klockan 8.30 för spökbollsturnering. 4B samlas i hemklassrummet klockan 8.30 för fortsatt arbete med tema SO. På eftermiddagen byter eleverna uppgifter och 4A är i hemklassrummet och 4B är i idrottshallen för spökbollsturnering. Dagen avslutas för samtliga klockan 14.30.

Fredag

Samling i hemklassrummet klockan 8.30 för arbete med tema SO. På eftermiddagen har eleverna bastid och dagen avslutas klockan 14.30. Schemat kommer även ligga på hemsidan.

Ämnesuppdatering

Matematik

Nu har vi haft prov i på kapitel 1 och kommer börja med kapitel 2. Nästa kapitel kommer handla om multiplikation och division. Under denna period kommer eleverna få läxa. De ska plugga på multiplikationstabellen (1-10). Läxan kommer inte vara till någon speciell dag utan de ska kontinuerligt öva hemma på tabellerna. Vill eleverna öva på papper kan de be oss lärare att ta fram material, vill de öva på dator eller telefon går det också bra. Ett förslag på sida att träna på är www.multiplikationstabellen.se. Det finns självklart andra sidor och även appar man kan ladda ner till telefonen som också fungerar bra. Om det är något ni funderar över ta kontakt med Johan eller Malin.

Läxor

Engelska: till torsdag vecka 42 ska eleverna repetera alla de glosor vi har haft från vecka 36-41. De ska kunna glosorna muntligt men det är givetvis bra att repetera stavningen också. Matematik: Multiplikationstabellen (se ovan).

Viktiga datum under höstterminen

21-25 oktober – Temavecka
29 oktober till 1 november – Höstlov
20 november – Föräldraråd klockan 18.00
10-16 december – Temavecka
13 december – Luciafirande samt rörelseverk år 9
17 december – Fotbollsturnering inomhus i idrottshallen
18 december – Julavslutning Matteus kyrka klockan 15.30-17.00

Trevlig helg
Christoffer, Frida, Johan och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 40 år 4 Vecka 42 år 4 »

Per Blomberg