Sök till Jönsbergska

Vecka 42 år 4

Hej! Temavecka

Måndag 21 oktober till fredag 25 oktober är det temavecka. Schemat för veckan ser ut som följer:

Måndag (Idrottskläder ska med)

Dagen startar i idrottshallen där eleverna ska vara ombytta och klara till klockan 8.30. Eleverna kommer spela badminton så de som har egna racket får gärna ta med dem. Efter lunch med start klockan 12.00 arbetar eleverna med tema SO. Dagen avslutas klockan 14.30.

Tisdag

Dagen startar i hemklassrummen klockan 8.30. Eleverna fortsätter med tema SO. På eftermiddagen kommer eleverna arbeta i datasalen med IT. Dagen avslutas klockan 14.30.

Onsdag

Dagen startar klockan 8.30 med arbete i datasalen där eleverna fortsätter från gårdagen. Eftermiddagen ägnas åt tema SO. Dagen avslutas klockan 14.30.

Torsdag (Idrottskläder ska med)

4A samlas ombytta i hallen klockan 8.30 för spökbollsturnering. 4B samlas i hemklassrummet klockan 8.30 för fortsatt arbete med tema SO. På eftermiddagen byter eleverna uppgifter och 4A är i hemklassrummet och 4B är i idrottshallen för spökbollsturnering. Dagen avslutas för samtliga klockan 14.30.

Fredag

Samling i hemklassrummet klockan 8.30 för arbete med tema SO. På eftermiddagen har eleverna bastid och dagen avslutas klockan 14.30. Schemat kommer även ligga på hemsidan.

Konflikter

I veckan som gått har det varit en del konflikter och negativa händelser (oftast situationer som uppstår vid raster t.ex. vid pingisbordet). Vi har samtalat med många elever både enskilt och i grupper och diskuterat uppträdande och att alla ska få vara med. Arbetet med detta kommer fortsätta i skolan framöver. Vid behov kommer vi kontakta föräldrar. Det är inte ovanligt att det uppstår konflikter den första tiden i år 4 när elever försöker hitta sina roller i den nya gruppen.

Läxor

Matematik: Multiplikationstabellen

Viktiga datum under höstterminen

21-25 oktober – Temavecka
28 oktober till 1 november – Höstlov
20 november – Föräldraråd klockan 18.00
10-16 december – Temavecka
13 december – Luciafirande samt rörelseverk år 9
17 december – Fotbollsturnering inomhus i idrottshallen
18 december – Julavslutning Matteus kyrka klockan 15.30-17.00

Trevlig helg
Christoffer, Frida, Johan och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 41 år 4 Vecka 43 år 4 »

Per Blomberg