Sök till Jönsbergska

Vecka 43 år 4

Temaveckan

Nu är första temaveckan slut. År 4 har spelat badminton där vi har mixat klasserna för att alla ska lära känna varandra bättre. Det var en väldigt rolig förmiddag där eleverna kämpade väl. De har också haft en spökbollsturnering i fadderslingorna. Fyrorna tog för sig och visade hur duktiga de var.

Eleverna har haft IT på schemat under veckan och dör fick de kunskap om hur vårt datasystem på skolan fungerar. De kan nu logga in både i skolan och hemma så de kan komma åt filer i OneDrive, skriva egna dokument i Word och maila genom Outlook. Veckan har också innehållit undervisning om olika delar av Internet, mest inriktat mot sociala medier, källkritik och uppträdande i en virtuell miljö. Vi hoppas eleverna nu har lättare att förstå om en nyhet är sann eller inte och hur man ska uppträda mot varandra när man träffas eller kommenterar online.

Nu har träningskläderna äntligen kommit! Under BAS-tiden på fredag den 25/10 lämnar skolan ut en bekräftelse på varje elevs beställning. På bekräftelsen står det vad varje elev och vårdnadshavare har beställt och hur mycket som ska betalas in. Betalningen görs via Swish och var då noggranna med att ange elevens FÖRNAMN EFTERNAMN KLASS i "Meddelande". Se exempel: Fred Asp 6A .
Betalningen via Swish ska vara registrerad senast onsdag den 6/11. Numret till Swish är 123 520 07 87. Medtag även bekräftelsekvitto för Swish-betalningen till utlämningsdagen! Utlämningen sker fredag den 8/11 vid styrelsekontoret. Tiderna för utlämningen är mellan: kl.07:30 - 9:00 samt kl.15:30 - 16:30. Med fördel hämtar du ut dina träningskläder direkt vid ankomst till skolan och förvarar dem i plåtskåpet under dagen.

Höstlov

Nästa vecka är det höstlov. Ta nu och ladda batterierna så syns vi utvilade på måndag 4 november. Då arbetar vi efter ordinarie schema igen.

Läxor

Matematik: Multiplikationstabellen

Viktiga datum under höstterminen

28 oktober till 1 november – Höstlov
20 november – Föräldraråd klockan 18.00
10-16 december – Temavecka
13 december – Luciafirande samt rörelseverk år 9
17 december – Fotbollsturnering inomhus i idrottshallen
18 december – Julavslutning Matteus kyrka klockan 15.30-17.00

Trevlig helg
Christoffer, Frida, Johan och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 42 år 4 Vecka 45 år 4 »

Per Blomberg