Sök till Jönsbergska

Vecka 9 år 5

Hej alla där hemma!

Den första veckan efter sportlovet har avverkats. Vi bestämde att vi skulle runda av den här veckan med handbollsturnering för år fyra och fem, som ett avslut på vår tidigare idrottsperiod. Eleverna visade en stor dos med kämparvilja och samarbete. Bra jobbat! Äntligen börjar det bli dags för årets Rommedag! Vi åker dit nu på måndag den 5 mars. Se information som finns på hemsidan vilken buss, tid och plats som gäller. Vi har även bestämt att det inte får förtäras någon form av godis och läsk på resan upp då vi av erfarenhet vet att det inte är en bra start på dagen. Se till att packa med en rejäl frukost att äta istället. Godis och läsk sparar vi till hemresan. De är även tillåtet att ta med hörlurar och mobil om man vill lyssna på musik, ingen annan form av musikanläggning. Vi har även under dagen repeterat vad för ordningsregler som gäller på bussen och i Romme. Att det är bältestvång på bussen, man visar respekt inför varandra och är positiv. Den här dagen är det viktigt att komma ihåg att man representerar skolan. Vi kommer att ha en gemensam samling vid ett tillfälle under dagen. Vi ses utanför värmestugan (nedanför huvudbacken) vid klockan 11.00. Med förhoppning att det blir en rolig och lyckad dag i Romme!

Nästa vecka har eleverna även studiedag på torsdag 8 mars och fredag 9 mars.

Vi vill även i detta brev påminna om att det är prao för år fem måndag - tisdag vecka 17 så det kan vara lämpligt att börja söka en praoplats om det inte redan är ordnat.

Ämnen:

Svenska: Vi arbetar med grammatik. Eleverna får ett beting veckovis, beräknat på den lektionstid de har. Vid frånvaro så kan detta behövas tas igen. Prov någon gång vecka 13. Mer info och exakt dag kommer inom kort.

Engelska: Silvies grupp: text och glosor till tisdag vecka 10. Luisas grupp: Läs och lyssna på kapitel 9:" It was a long way down"Till dess att ni kan uttala alla ord och översätta de ifrån svenska till engelska. Studera glosorna som ni fick av mig. Ni får lyssna på texten på den här länken: http://ovningsmastaren.se/ovningsmastaren/index.php/book/index/27

Teknik: inlämning av teknikrapporten enligt tidigare avisering för klass 5A senast på tisdag 6 mars och för klass 5B senast på onsdag 7 mars.

Matematik: vi har startat upp med geometri (kapitel fem). Planering är utdelad.

SO: Förhör systerreligionerna onsdag den 7/3.

Vårterminen år 2018

Vecka 10. Vinterfriluftsdag, måndag 5 mars. Studiedag, torsdag - fredag.
Vecka 11. Föräldramöte, torsdag 15 mars klockan 18.00.
Vecka 13. Temavecka, måndag - torsdag. Långfredag, fredag.
Vecka 14. Påsklov.
Vecka 17. PRAO måndag - tisdag 23 - 24 april. Föräldraråd, onsdag klockan 18.30.
Vecka 18. Klämdag, måndag. Första maj, tisdag.
Vecka 19. Kristi himmelsfärd, torsdag. Klämdag, fredag.
Vecka 21. Friidrottsdag Borgsmo, onsdag.
Vecka 23. Temavecka, måndag - tisdag. Nationaldagen, onsdag. Temavecka fortsätter torsdag - fredag.
Vecka 24. Volleybollturnering, måndag. Fotbollsturnering, tisdag. Skolavslutning Matteus kyrka, onsdag. Studiedag, torsdag.

Trevlig helg önskar,
Per, Martin, Mia och Lena

Senast ändrad 2018-03-02
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 7 år 5 Vecka 10 år 5 »

Per Blomberg