Sök till Jönsbergska

Vecka 15 år 5

Hej alla barn och föräldrar!

Äntligen börjar våren att visa sig! Känns härligt att sätta på sig lite tunnare kläder och höra fåglarna vakna till liv. I samband med att våren kommer börjar vi även med uteidrott vissa lektioner med start nästa vecka. Gå in på vår hemsida för att se idrottsschemat. Idag fredag 13 april är det sista dagen att lämna in sin praolapp. Några saknas fortfarande och måste lämnas in senast måndag 16 april. Om ni har problem att hitta en praoplats vänligen meddela oss så vi kan försöka att lösa detta tillsammans.

Vi vill även passa på att gratulera vårt tjejlag i fotboll för en silverplats i SM-futsal! Stort grattis till er!

Nästa fredag kommer vi att åka till Kolmårdens djurpark för en heldag där. Vi kommer under dagen att röra oss igenom olika ekosystem från havet till myllan, från skogar till berg. Vi kommer att titta på livsviktiga ekosystemtjänster som de olika livsmiljöerna förser människan med och hur man själv kan bidra till en hållbar utveckling. Vi börjar som vanligt dagen med engelska och går sedan ner till nedre parkeringen där buss väntar på oss. Vi åker från skolan klockan 09.15 och dagen avslutas klockan 15.30 vid djurparken så vi kommer att vara tillbaka på skolan cirka klockan 16.15. Alla behöver ha med sig egen lunch. Det kan även vara bra att ha med sig ett mellanmål också då dagen är relativt lång. Med förhoppning om en lyckad dag tillsammans!

Ämnen:

Matematik: prov på kapitel fem torsdag 19 april.

Svenska: Eleverna har den här veckan fått tillbaka sitt ordklassprov som de skrev innan påsklovet. Det kommer förhoppningsvis inte som en nyhet eftersom alla fick i uppgift att visa det för er föräldrar. En del av eleverna har inte klarat alla delar i provet och kommer få komplettera detta onsdagen den 25 april. Det står på provet vilka delar de ska öva på och komplettera för att uppnå arbetsområdets mål. Om någon har funderingar kring detta får ni gärna ringa eller skriva till mig. / Joel

Engelska: Luisas grupp - Lär dig hur man använder "att vara" i nutid och då tid och plugga även på glosorna. Sivies grupp - texten om "India"och glosor. De ska förbereda sig inför skrivuppgiften v. 17.

SO - Vi börjar att arbeta med medeltiden. Prov vecka 20, onsdag 5B och fredag 5A.

Vårterminen år 2018

Vecka 17. PRAO måndag - tisdag 23 - 24 april. Föräldraråd, onsdag klockan 18.30.
Vecka 18. Klämdag, måndag. Första maj, tisdag.
Vecka 19. Kristi himmelsfärd, torsdag. Klämdag, fredag.
Vecka 21. Friidrottsdag Borgsmo, onsdag.
Vecka 23. Temavecka, måndag - tisdag. Nationaldagen, onsdag. Temavecka fortsätter torsdag - fredag.
Vecka 24. Volleybollturnering, måndag. Fotbollsturnering, tisdag. Skolavslutning Matteus kyrka onsdag klockan 11.00 - 12.30. Studiedag, torsdag.

Vi önskar er en riktigt trevlig helg!
Per, Martin, Mia och Lena

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 13 år 5 Vecka 16 år 5 »

Per Blomberg