Sök till Jönsbergska

Vecka 36 år 5

Hej!

Veckan har rullat på för barnen och i fredags så var det fotografering för våra härliga elever. Nu på onsdag är det skoljoggen. Varje år arrangerar Svenska Skolidottsförbundet Skoljoggen, ett motionslopp för alla Sveriges skolor. Syftet är självklart aktiviteter för eleverna, men också att samla in pengar till olika organisationer och fonder. I år går insamlingen till Clowner utan gränsers satsning ”För flickors rätt” och loppet genomförs för 36:e året i rad. ”Springslanten” är frivillig, har inget fast pris och samlas in kontant vid starten. Det går också att betala in springslanten på pg 901126-3, bg 901-1263 eller via swish 123 901 1263: Mottagare: Skoljoggen och Avsändare: Jönsbergska Idrottsskolan.

Elever och personal på Jönsbergska Idrottsskolan springer en ca 6 km snitslad bana i Vrinneviskogen efter uppvärmning tillsammans med skolans dansgrupp (representanterna samlas ombytta klockan 07.30 i skolans entré). Efter halva sträckan passerar eleverna en vätskekontroll. Start och målgång sker näst intill skolans entré. Föräldrar som har möjlighet att medverka under denna dag är naturligtvis hjärtligt välkomna att deltaga.

Skoldagen börjar vid nedanstående samlingstid för respektive årskurs.

Samlingstiden som anges nedan avser avprickning på konstgräsplan. Kom ombytt och klar. Efter uppvärmning sker start utanför ingången till idrottshallarna.

Starttid
År 5 samling klockan 09.00, start klockan 09.15.

Om någon elev av någon anledning inte kan springa p.g.a. skada, sjukdom eller liknande lunkar eller går man runt banan.

Pris delas ut till de två främsta pojkarna och de två främsta flickorna i varje årskurs.

Dusch och omklädning sker i våra omklädningsrum efter avslutat lopp. Lås in era kläder i era elevskåp under pågående lopp d.v.s. lämna inte kvar ombyte i omklädningsrummen. Skåpsnycklarna samlas in vid start och återfås efter målgång. Skollunch serveras som vanligt och efter lunch läser eleverna enligt ordinarie schema (fr.o.m klockan 11.50). VIKTIGT, idrotten utgår på eftermiddagen.

Föräldragrupper :

Ht-18

5A:
Föräldrar till Liam, Tim, Teodor och Malte.

5B:
Föräldrar till Axel B, Lucas C, Adam och Oliwer D

17 september – Föräldramöte kl.18.00.

Vi hade planerat att skicka med en klasslista i detta veckobrev med allas telefonnummer. Väldigt många saknar hemnummer. Vi tar istället med listan till föräldramötet och fyller i nummer på plats, de nummer ni vill dela med er av.

Läxor:

Text och glosor till fredag allt material finna på OneDrive.

Viktiga datum under höstterminen :

12 september – Skoljoggen
17 september – Föräldramöte
28 september - Orienteringsdag
3 oktober – Föräldraråd
Vecka 43 – temavecka IT
Vecka 44 – Höstlov
21 november – Föräldraråd
11-17 december – Temavecka språk
13 december – Lucia och rörelseverk
18 december – Innefotbollsturnering
19 december – Julavslutning i Matteus kyrka kl 15.30-17.00

Trevlig helg önskar Patrik, Lisen, Joel och Tapia

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 35 år 5 Vecka 37 år 5 »

Per Blomberg