Sök till Jönsbergska

Vecka 37 år 5

Hej alla föräldrar och elever!

Ännu en vecka har gått av höstterminen och den här veckan har vi utöver ordinarie undervisning även hunnit med att springa Skoljoggen. Där fick vi se många fina prestationer genomföras av åk 5 och många lyckades förbättra sin tid från förra året. Mycket bra jobbat allesammans!

De elever som missade Skoljoggen den här veckan kallas till omspring onsdagen den 19:e september. Samling utanför idrottshallen ombytta och klara kl. 14.00. Det gäller elever i åk 5-9.

Eleverna har även under bastiden träffats och arbetat i sina fadderslingor där de tillsammans fått skapa en ”sagokarta”, vilket innebar att de fick göra om karttecken från en orienteringskarta över Jurslaskogen till en mer verklig bild över landskapet. Detta i samband med att eleverna har orientering som tema i idrotten under den här perioden.

Glöm inte bort att det på måndag (17/9) är föräldramöte kl. 18.00. Vi hoppas få träffa så många som möjligt utav er föräldrar och önskar er varmt välkomna då!

Vi vill även påminna vårdnadshavare som har barn födda -09 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är hög tid att ansöka om elevplats inför ht 2019 på Jönsbergska Idrottsskolan. Under v.42 skickas information om antagningsprocessen ut till sökande elever inför år 4 höstterminen 2019. Om sökande elever saknar information i brevlådan efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Elevbesöken äger rum under v.46 med efterföljande informationsmöte onsdagen den 28/11. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under v.42. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se.

Vi har glädjen att meddela att Jönsbergska Idrottsskolan genom ett samarbete med IFK Norrköping kan erbjuda alla skolans elever gratis inträde på ännu en spännande hemmamatch: IFK Norrköping – Malmö FF den 26/9 kl. 19.00.

Samling sker utanför Entré 2 kl. 18.45 (vi sitter sedan på sektion O). Personal från skolan tar emot era barn och finns med på läktaren under hela matchen. Vi sitter samlat men vi påminner redan nu om att vi är gäster och det är viktigt att vi inte skräpar ned på läktaren. Kom gärna i Jönsbergskakläder till matchen.

För våra yngsta elever i år 4 & 5 finns det möjlighet att få ta med en vårdnadshavare. Vårdnadshavare som vill medfölja mailar till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 20/9.

Eleverna får ut biljetterna i skolan på matchdagen. I halvtid kommer det visas ett trevligt videoklipp på storbildsskärmen, det får ni inte missa! Efter matchen går vi tillsammans ut från arenan så kom och möt upp era barn utanför entré 2 direkt efter slutsignal. Heja IFK!

Läxor:

Matematik – Den här veckan får eleverna välja vilken matteläxa som passar dem bäst. Behöver man träna mera på det moment vi arbetat med denna vecka så gör de “arbetsblad 12 och 13”. Vill man ha mer utmaning och lite bredare läxa så väljer man läxa 3 (s.297 i boken)

Engelska - Text och glosor till fredag, allt material finns på OneDrive.

Viktiga datum under höstterminen:

17 september – Föräldramöte
28 september - Orienteringsdag
3 oktober – Föräldraråd
v.43 – Temavecka (IT och media)
v.44 – Höstlov
21 november – Föräldraråd
11-17 december – Temavecka (Språk)
13 december – Lucia och rörelseverk
18 december – Innefotbollsturnering
19 december – Julavslutning i Matteus kyrka kl.15.30 - 17.00

Trevlig helg önskar Alex, Lisen, Joel och Patrik

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 36 år 5 Vecka 38 år 5 »

Per Blomberg