Sök till Jönsbergska

Vecka 40 år 5

Hej!

Vi börjar veckans brev med att hylla alla våra härliga elever i år 5 för deras insats i förra veckans orienteringsdag! De var jätteduktiga och löste uppgiften med bravur, starkt jobbat och härligt med en riktigt positiv upplevelse att bygga vidare på framöver. Som grädde på moset blev det även ett skolrekord på killsidan med full pott och snabbaste tid någonsin på skolan – inte illa!

Inneidrott - Från och med måndag är alla idrottslektioner inomhus.

Nästa vecka är vi glada över att kunna välkomna tre sfi-praktikanter som kommer att vara hos oss varannan vecka, totalt i fem veckor. De kommer att vara med på elevernas lektioner, i första hand matte och engelska, och även vara ute med på rasterna. Syftet är att de ska få ett första steg till att komma ut i svenska samhället och få en naturlig träning på att prata svenska. De är alla högutbildade och två av dem är lärare.

Alla tjejer i år fem erbjuds HPV-vaccination. Det har fått med sig papper hem med information samt en talong som behöver fyllas i och lämnas tillbaka till skolan så snart som möjligt. Nu är till slut listan med era telefonnummer färdig. Eftersom det är lite känsligt att maila ut den i och med GDPR, så har idag alla elever fått med sig en kopia hem i pappersform.

Information från Vita Hästen:

Vi på Vita Hästen vill att alla ungdomar ska få möjligheter att se fartfylld ishockey. Därför bjuder vi in skolelever i Norrköping från årskurs F-9 på gratis hockey under januari månad år 2019.

Vita Hästen har fem hemmamatcher och eleverna får gå på alla gratis. Eleven mejlar Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och anger vilka matcher den önskar gå på samt vilken skola den går på. Elev kan ta med sig en vuxen till reducerat pris, 150 kronor. Platsen reserveras samtidigt som elevens.

Fredag 4 januari klockan 19:00 mot Västerås
Söndag 6 januari klockan 15:00 mot Södertälje
Onsdag 16 januari klockan 19:00 mot Almtuna
Onsdag 23 januari klockan 19:00 mot Leksand
Onsdag 30 januari klockan 19:00 mot Tingsryd

Information kring Lucia:

Alla elever ska försöka skaffa fram följande till Luciaframförandet 13/12:

Pojkar - stjärngosselinne, stjärngossestrut, ej stjärna på pinne.
Tjejer - lucialinne, glitter att använda i håret och runt midjan samt ett kronljus i handen.

Alla elever ska numera träna mer flitigt på följande:
I häftet finns de låtar som kommer ingå i årets Luciaframförande för år 5. Dikter och ev. framförande i mindre grupp bestäms senare.

Lyssna på låtarna via Spotify eller Youtube och följ texten i häftet för att träna in både melodi och text.

Läxor: 

Idrott: Under nästa vecka skriver åk 5 ett läxförhör i karttecken, 5a på måndagen och 5b på tisdagen. Läxförhöret skriv under ordinarie idrottslektion. Vi kommer ha idrott som vanligt efter läxförhöret, så medtag idrottkläder. De karttecken som ska läsas på ligger på OneDrive.

Engelska: Eleverna håller på att skriva en egen dialog i par. Läxan under v.41 är därför att göra klart samt att repetera denna så att de kan den utantill. Redovisning av dialogen sker under vecka 42.

Matematik: Arbetsblad till fredag

Vecka 42 är det prov i NO (onsdag). Det kommer att handla om människokroppen, främst blodet, andningen och matspjälkningen.

Viktiga datum under höstterminen : 

Vecka 43 – temavecka IT 
Vecka 44 – Höstlov  
21 november – Föräldraråd  
11-17 december – Temavecka språk 
13 december – Lucia och rörelseverk  
18 december – Innefotbollsturnering  
19 december – Julavslutning i Matteus kyrka kl 15.30-17.00 

Trevlig helg önskar Patrik, Lisen, Joel och Tapia 

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 39 år 5 Vecka 41 år 5 »

Per Blomberg