Sök till Jönsbergska

Vecka 2 år 5

Hej igen alla elever och föräldrar!

Välkomna tillbaka till skolan, nu är vi i full gång med vårterminen. Vi startade terminen med att samla in alla skåpsnycklar – alla elevskåp är nu mera utrustade med ett kodlås. Eleverna har själva valt en fyrsiffrig kod till sitt skåp och de är införstådda i vikten av att hålla sin kod dold för andra. Äntligen slipper vi nu alltså borttappade/trasiga/glömda nycklar som behöver kopieras och ersättas. Eleverna slipper riskera att tappa bort hemnycklar som sitter på samma knippa som skåpsnyckeln, dessutom slipper vi rasslet på lektioner.

I början av vecka ska ni alla ha fått en inbjudan till utvecklingssamtal. Hör av er ifall ni mot förmodan inte sett något mail med tid för samtal. Vi hälsar er alla varmt välkomna hit. Förbered er gärna inför samtalet genom att gå in på Nova och kolla igenom abb:erna från höstterminen.

I svenskan så har Joel delat ut en lapp som behöver skrivas på för att eleverna ska kunna få ett lånekort på stadsbiblioteket. Lämna in den ifyllda lappen till Joel så snart som möjligt.

På onsdagens textilslöjdslektion för 5a ska de arbeta med batik – det finns risk för lite färgstänk och kladd så Sandra hälsar att det är bra om eleverna har lite oömma kläder på sig då.

Vi har på basen delat ut lappar inför årets vinterfriluftsdag i Romme. Lappen ska lämnas till skolan senast 21/1 och eventuell betalning ska göras den 28/1. Skulle ni tappa bort lappen så finns en ny att hämta från vår hemsida.

Läxor

Matte: stencil ”läxa 11”, inlämning fredag
(V4 är det matteprov på kapitel 3)
Engelska: Text + glosor till fredag, glosorna finns på OneDrive.
Idrott: Träna hemma på “Stafettdansen”. Instruktioner och dansstegen finns på OneDrive.

Viktiga datum inför vårterminen:

30/1 Föräldraråd kl 18.30
V8 Sportlov
4/3 Vinterfriluftsdag i Romme
14/3 Föräldramöte
V15 Temavecka
V16 Påsklov
24/4 Föräldraråd kl 18.30
29-30/4 Prao
22/5 Friidrottsdag på Borgsmo
31/5 Ledigt (klämdag)
V23 Temavecka
7/6 Ledigt (klämdag)
10/6 Volleybollturnering (på skolan)
11/6 Fotbollsturnering
12/6 Skolavslutning

Med vänliga hälsningar/
Patrik, Lisen, Joel och Tapia

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 51 år 5 Vecka 3 år 5 »

Per Blomberg