Sök till Jönsbergska

Vecka 6 år 5

Hej igen alla elever och föräldrar!

Efter sportlovet kommer vi att åka skridskor vid två tillfällen, preliminärt är det fredag v. 9 och fredag v. 11 som gäller. Det kan vara bra att redan nu leta rätt på skridskorna och se om de passar.

Prova på idrott

Som alla känner till så är skolans idrottsprofil allmän och vi arbetar med många olika idrotter under varje läsår. Vi idrottslärare tycker att vi har en bra bredd och variation av aktiviteter. Samtidigt vill vi gärna hitta olika tillfällen där eleverna kan få prova på idrotter som är lite mer ovanliga eller svåra för oss att genomföra i skolans idrottshall eller närområde. Vi vet att många av er föräldrar på skolan har ett stort idrottsintresse och är involverade i olika idrottsklubbar. Vi vänder oss därför till er och frågar om ni har några ingångar hos någon förening till att kunna ta emot en eller flera klasser. Alla typer av idrotter som vi ej har i vår dagliga undervisning är av intresse. Skicka i så fall gärna ett mejl till Joel (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Tack på förhand! //Idrottslärarna

I april är det dags för 2 dagars prao för år fem. Vi påminner om det redan nu så att ni i god tid kan leta rätt på en praoplats för dessa dagar. Senare under vårterminen kommer vi att åka till Kolmården en heldag. Datumet finns tillagt i ”viktiga datum” nedan.

I onsdags var det äntligen dags för den stora uppvisning av “Stafettdansen” som eleverna har fått sätta ihop själva och tränat på sedan i höstas. Uppvisningen gick fantastiskt bra och alla elever i åk 5 var jätteduktiga och fick mycket beröm av de yngre eleverna och övriga som såg uppvisningen. Mycket bra jobbat alla 5:or, ni var grymma!

Läxor/prov

Engelska: Ingen läxa denna vecka.
Matte: Läxa 14 till fredag

Veckans skämt såhär i kramsnö-tider: Vad sa den ena snögubben till den andra? – Tycker inte du också att det luktar morot ? =)

Vi handledare i år 5 önskar Er en mycket trevlig helg!
Med vänliga hälsningar/
Patrik, Lisen, Joel & Tapia

Viktiga datum inför vårterminen: 

v.8 Sportlov
4/3 Vinterfriluftsdag i Romme
14/3 Föräldramöte
v.15 Temavecka
v.16 Påsklov
24/4 Föräldraråd kl.18.30
29-30/4 Prao
6/5 Heldag i Kolmårdens djurpark
22/5 Friidrottsdag på Borgsmo
31/5 Ledigt (klämdag)
v.23 Temavecka
7/6 Ledigt (klämdag)
10/6 Volleybollturnering (på skolan)
11/6 Fotbollsturnering 
12/6 Skolavslutning

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 5 år 5 Vecka 7 år 5 »

Per Blomberg