Sök till Jönsbergska

Vecka 17 år 5

 Hej igen alla elever och föräldrar!  

Nu är vi tillbaka efter ett förhoppningsvis härligt lov för alla.  Vi har haft en bra vecka och vädret är fortsatt varmt och skönt.

På grund av sjukdom hos skådespelarna till teatern vi skulle på nu flyttad till fredagen den 17/5.

Snart är det dags för eleverna i år 5 att välja sitt Moderna språk inför år 6. På temaveckan som genomfördes innan påsklovet fick eleverna prova på de språken som skolan erbjuder. Att läsa ett språk ger större möjligheter att läsa den utbildning eleven önskar. Tidigare har endast 16 av 17 betyg räknas in i elevens meritpoäng (den poäng som används för att söka till gymnasiet). Nu räknas samtliga betyg in i meritvärdet. Det gör att elever som läser språk har möjlighet till ett högre meritvärde vilket ger en fördel i antagningen till gymnasiet. Även vid fortsatta studier efter gymnasiet till högskola eller universitet är betyget i Moderna språk viktigt då det kan ge en större konkurrensmöjlighet bland de sökande.

För mer information kan ni läsa PDF-broschyren från skolverket ”Dags för språkval!”: https://www.skolverket.se/getFile?file=3016

Har ni några frågor eller funderingar kring språkvalet får ni gärna ta kontakt med oss handledare, språklärare eller vår SYV Johan (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).

Sista datum för att göra språkvalet är 2:e maj.

Nästa vecka har eleverna prao på måndag och tisdag, vi hoppas på lärorika dagar. Eleverna är alltid välkomna att äta på skolan när de har prao.

Läxor/prov   

Engelska: Text plus oregelbundna verb. Allt finns på OneDrive.

NO: no-läxan ska göras under nästa vecka – att läsa igenom/repetera sid. 46-49 (det finns även en sammanfattning på OneDrive, PowerPoint ”synen”).

Viktiga datum inför vårterminen:     

29-30/4 Prao    
6/5 Heldag i Kolmårdens djurpark   
17/5 Teatern “Vad äter dig
22/5 Friidrottsdag på Borgsmo    
28/5 5B:s föräldragrupp (mer info. Kommer)
31/5 Ledigt (klämdag)    
v.23 Temavecka    
7/6 Ledigt (klämdag)    
10/6 Volleybollturnering (på skolan)    
11/6 Fotbollsturnering     
12/6 Skolavslutning St. Olai kyrka kl. 10.00  

   Vi handledare i år 5 önskar Er en mycket trevlig helg!  

Med vänliga hälsningar/   
Patrik, Lisen, Joel & Tapia  

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 15 år 5 Vecka 18 år 5 »

Per Blomberg