Sök till Jönsbergska

Vecka 36 år 5

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Nu börjar det kännas i luften att det är september och att hösten är här. Skiftande väder behöver även innebära skiftande kläder, speciellt till de idrottspass som hålls utomhus. Det är 3 veckor kvar med utomhuspass så tänk på att påminna om att packa ner ordentligt med ombyte.

Vi har haft en del samtal om schemat, busstider och träningar. Det finns ett antal elever som av olika anledningar och vid olika dagar har lyft frågan om att få gå tidigare från lektionerna. Givetvis vill vi också att livets pussel går ihop med skola, träningar och musiklektioner samt att det är rimliga väntetider på nästa buss. Samtidigt är närvaron i skolan både obligatorisk och viktig för era barns utbildning. Funderar gärna en extra gång om det går att lösa t.ex. genom att hjälpas åt med skjuts eller lösa på annat sätt. Blir det alldeles för krångligt att hinna hem eller till träningen ändå vill vi gärna att ni som vårdnadshavare kontaktar oss ifall ert barn behöver gå tidigare. Vi behöver då veta vilken dag och hur mycket tid det handlar om. (Ni som har lyft frågan t.ex. på samtal, skicka gärna ett kort mail så att vi får en tydlig överblick) Vi kommer med jämna mellanrum sätta upp en uppsamlingstid där eleverna kan ta igen missad skoltid, jobba ikapp eller fördjupa sig i ett arbetsområde.

Skoljoggen 2019- Onsdagen den 18:e september

Varje år arrangerar Svenska Skolidottsförbundet Skoljoggen, ett motionslopp för alla Sveriges skolor. Syftet är självklart aktiviteter för eleverna, men också att samla in pengar till olika organisationer och fonder. I år går insamlingen till Clowner utan gränsers satsning ”PLAY FOR PEACE - HJÄLP BARN I KRIG TILLBAKA TILL LEKEN” och loppet genomförs för 37:e året i rad. ”Springslanten” är frivillig, har inget fast pris och samlas in kontant vid starten. Det går också att betala in springslanten på bg 901-1263 eller via swish 123 901 1263: Mottagare: Skoljoggen och Avsändare: Jönsbergska Idrottsskolan.

Elever och personal på Jönsbergska Idrottsskolan springer en ca 6 km snitslad bana i Vrinneviskogen efter uppvärmning tillsammans med skolans dansgrupp (representanterna samlas ombytta 07.30 i skolans entré). Efter halva sträckan passerar eleverna en vätskekontroll. Start och målgång sker näst intill skolans entré. Föräldrar som har möjlighet att medverka under denna dag är naturligtvis hjärtligt välkomna att deltaga. Se samlings- och starttider på hemsidan.

Om någon elev av någon anledning inte kan springa p.g.a. skada, sjukdom eller liknande lunkar eller går man runt banan.

Pris delas ut till de två främsta pojkarna och de två främsta flickorna i varje årskurs.

Dusch och omklädning sker i våra omklädningsrum efter avslutat lopp. Lås in era kläder i era elevskåp under pågående lopp d.v.s. lämna inte kvar ombyte i omklädningsrummen. Skåpsnycklarna samlas in vid start och återfås efter målgång. Skollunch serveras som vanligt och efter lunch läser eleverna enligt ordinarie schema (from 11.50). Fysisk aktivitet på idrotten utgår dock på eftermiddagen.

Varmvatten - Avstängning

E.on kommer att genomföra en omläggning av fjärrvärmeledningarna i närheten av fastigheten under augusti-oktober. Det innebär att de kommer att behöva stänga av varmvattnet i huset under en arbetsdag, detta kommer att ske den 11 september 2019 mellan kl. 08.00-23.00. Vi hoppas att ni har överseende med detta! Vid frågor vänligen kontakta Karolina Nygren på e.on 076-132 72 34 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läxor och prov

Vecka 37:

Onsdag: Test kartkunskap (5B) Eleverna har fått hem en checklista över vad de ska kunna till testet. De ska kunna sätta ut hav, bergskedjor, sjöar samt två valfria floder på Europakartan. Fredag: Test kartkunskap (5A) Eleverna har fått hem en checklista över vad de ska kunna till testet. De ska kunna sätta ut hav, bergskedjor, sjöar samt två valfria floder på Europakartan.

Engelska till fredag v. 37: kunna läsa och översätta texten på s.10 (kap 1). Du ska även kunna glosorna skriftligt och muntligt. Glosorna finns på One Drive i engelska mappen under respektive grupp (Katjas eller Silvies) Vi tipsar om bokens hemsida https://www.ovningsmastaren.se/ovningsmastaren/ . På denna finns texterna inspelade samt en del övningar kring glosor i kapitlet. Man klickar sig enklast fram genom att välja språk “engelska” och utbildningsnivå “4-6” och väljer sedan What’s up 5. I läxan ingår alltid att lyssna på texten. Övningarna kör man om man har lust ?

Vecka 38

Tisdag: Seterratest på Europa (5A+ 5B)

Datum att hålla reda på under höstterminen:

Måndag 16/9 Föräldramöte klockan 18.00
Onsdag 18/9 Skoljoggen
Onsdag 2/10 Föräldraråd 18.00
Fredag 4/10 Orienteringsdag år 4-7
Vecka 43 Temavecka
Vecka 44 Höstlov
Onsdag 20/11 Föräldraråd 18.00
Vecka 50 Temavecka
Fredag 13/12 Lucia och rörelseverk
Tisdag 17/12 Innefotbollsturnering
Onsdag 18/12 Julavslutning Matteus 15.30-17.00

Trevlig helg!
Önskar Sofie, Katja, Joel, Alicia och Eva.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 35 år 5 Vecka 37 år 5 »

Per Blomberg