Sök till Jönsbergska

Vecka 37 år 5

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Vi vill påminna om att det är föräldramöte nu på måndag och vi hoppas på att se så många av er som möjligt här. Värt att nämnas igen är också att Skoljoggen äger rum nu på onsdag, vill ni föräldrar också springa varvet så är ni även välkomna dit. Informationen om detta står kvar här nedanför. Utöver detta så är ett geografitest, en engelskaläxa och en tur till biblioteket det mest spännande att se fram emot nästa vecka.

Biblioteksbesök

5A besöker biblioteket på måndag den 16:onde och 5B tisdag den 17:onde för att lämna tillbaka de böcker vi lånade sist vi var där. Se till att ta med boken/böckerna som ska tillbaka och ta även med lånekort.

Skoljoggen 2019

Onsdagen den 18:e september

Varje år arrangerar Svenska Skolidottsförbundet Skoljoggen, ett motionslopp för alla Sveriges skolor. Syftet är självklart aktiviteter för eleverna, men också att samla in pengar till olika organisationer och fonder. I år går insamlingen till Clowner utan gränsers satsning ”PLAY FOR PEACE - HJÄLP BARN I KRIG TILLBAKA TILL LEKEN” och loppet genomförs för 37:e året i rad. ”Springslanten” är frivillig, har inget fast pris och samlas in kontant vid starten. Det går också att betala in springslanten på bg 901-1263 eller via swish 123 901 1263: Mottagare: Skoljoggen och Avsändare: Jönsbergska Idrottsskolan.

Elever och personal på Jönsbergska Idrottsskolan springer en ca 6 km snitslad bana i Vrinneviskogen efter uppvärmning tillsammans med skolans dansgrupp (representanterna samlas ombytta 07.30 i skolans entré). Efter halva sträckan passerar eleverna en vätskekontroll. Start och målgång sker näst intill skolans entré. Föräldrar som har möjlighet att medverka under denna dag är naturligtvis hjärtligt välkomna att deltaga. Samlings- och starttider finns på hemsidan.

Om någon elev av någon anledning inte kan springa p.g.a. skada, sjukdom eller liknande lunkar eller går man runt banan.

Pris delas ut till de två främsta pojkarna och de två främsta flickorna i varje årskurs.

Dusch och omklädning sker i våra omklädningsrum efter avslutat lopp. Lås in era kläder i era elevskåp under pågående lopp d.v.s. lämna inte kvar ombyte i omklädningsrummen. Skåpsnycklarna samlas in vid start och återfås efter målgång. Skollunch serveras som vanligt och efter lunch läser eleverna enligt ordinarie schema (from 11.50). Fysisk aktivitet på idrotten utgår dock på eftermiddagen.

Läxor och prov

Vecka 38

Tisdag: Seterratest på Europa (5A+ 5B) Vill man träna till provet hemifrån så kan man antingen plugga på den kartan man fått på lektion eller använda sig av länken för att träna online. https://online.seterra.com/sv År 5 ska kunna läsa och översätta texten "Nice to meet you" på s. 12-13. De ska även kunna glosorna skriftligt och muntligt.Läxan ligger på One Drive.

Datum att hålla reda på under höstterminen:

Måndag 16/9 Föräldramöte klockan 18.00
Onsdag 18/9 Skoljoggen
Onsdag 2/10 Föräldraråd 18.00
Fredag 4/10 Orienteringsdag år 4-7
Vecka 43 Temavecka
Vecka 44 Höstlov
Onsdag 20/11 Föräldraråd 18.00
Vecka 50 Temavecka
Fredag 13/12 Lucia och rörelseverk
Tisdag 17/12 Innefotbollsturnering
Onsdag 18/12 Julavslutning Matteus 15.30-17.00

Trevlig helg!
Önskar Sofie, Katja, Joel, Alicia och Eva.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 36 år 5 Vecka 38 år 5 »

Per Blomberg