Sök till Jönsbergska

Vecka 39 år 5

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Vi är tillbaka i gamla rutiner nu efter lovet och veckorna rullar på precis som de ska. Vi börjar verkligen gå mot kyligare tider nu och det börjar att märkas. Några dagar med dåligt väder och regn har resulterat i blöta kläder som vi fått hänga in i torkskåpen så kom ihåg att ta med extrakläder att kunna om byta till om det vädret kommer tillbaka. Håll även extra koll på orienteringsdagen som äger rum nästa fredag!

Orienteringsdagen

Fredagen 4 oktober är det dags för den årliga orienteringsdagen i Vrinneviskogen. År 4-5 springer på en bana runt 2,5 km-slingan med 12 kontroller, medan år 6-7 springer runt 5 km-slingan och har 25 kontroller. Det är poängorientering där eleverna försöker ta så många kontroller som möjligt på 90 minuter.

Start och mål är vid Tjalvegården. Eleverna lämnar sin väska i skåpet på skolan och tar sig på egen hand upp till starten. De ska vara på plats minst 15 minuter innan sin starttid. Startlistor finns på anslagstavlan på skolan och hemsidan. Efter avslutat lopp går eleverna tillbaka till skolan, duschar och har de ordinarie lektioner som återstår den dagen. Obs! Inga lektioner innan orienteringen. Lärare kommer finnas på plats vid Tjalvegården och röra sig i skogen. Vi ser fram mot en härlig dag!

Läxor och prov

Vecka 40

Fredag 4/10: Engelska (Silvies och Katjas grupp) glosor (verbet to have). Glosorna finns på onedrive i respektive mapp. De är även tillgängliga på www.glosor.eu (användernamn katkor, inget lösenord, grupp “engelska 5”)

Vecka 41

Tisdag 8/10: Matteprov för båda klasserna. Tanken var att provet skulle skrivas på fredagen vecka 40 men pga orienteringsdagen är matteprovet flyttat till tisdagen veckan 41. Eleverna kan med fördel repetera både blandade uppgifter (sidorna 48 - 50), begreppstest (sidan 51) och träna mera (sidorna 52 - 53). 

Vecka 42

Onsdag (5B): Geografiprov
Fredag (5A): Geografiprov
Utifrån elevernas önskemål har de under fredagens BAS (v. 39) fått ut vad de ska kunna till geografiprovet. Vi är fortfarande i början av arbetsområdet vilket gör att vi går igenom punkterna fortlöpande under kommande lektioner. För att kunna plugga på till provet behöver man sitt läs- och arbetshäfte samt varit närvarande och deltagit vid föreläsningar, filmer, diskussioner och arbete med arbetsblad. Tappar någon bort lappen finns den att tillgå på OneDrive.

Datum att hålla reda på under höstterminen:

Onsdag 2/10 Föräldraråd 18.00
Fredag 4/10 Orienteringsdag år 4-7
Vecka 43 Temavecka
Vecka 44 Höstlov
Onsdag 20/11 Föräldraråd 18.00
Vecka 50 Temavecka
Fredag 13/12 Lucia och rörelseverk
Tisdag 17/12 Innefotbollsturnering
Onsdag 18/12 Julavslutning Matteus 15.30-17.00

Trevlig helg!
Önskar Sofie, Katja, Joel, Alicia och Eva.

Senast ändrad 2019-09-27
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 38 år 5 Vecka 40 år 5 »

Per Blomberg