Sök till Jönsbergska

Vecka 40 år 5

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Nu har sensommar blivit höst och vi har klivit in i oktober. Höstmörkret brukar kunna få många unga att må lite sämre än vanligt så håll ögonen öppna för minsta lilla förändring och kanske fråga en extra gång hur det står till. Det gör även vi!

Vi har under veckan genomfört orienteringsdagen och vi både hoppas och tror att alla elever gjorde sitt yttersta för att visa upp sina kunskaper. Skulle man av någon anledning missat det i fredags vecka 40 så finner ni information nedan om när det är omspring. Även det nämns längre ner men från och med måndag (vecka 40) är all idrott inomhus.

Omspring orientering

Omspring orientering - De elever i år 4-7 som är sjuka eller lediga på fredag springer omspring tisdag 8 oktober klockan 14. Samling vid Tjalvegården. Från och med måndag är all idrott inomhus!

Information från skolledningen

Vi har glädjen att meddela att skolan har förlängt hyresavtalet med Lundbergs från HT 2020! En förutsättning för denna förlängning var att skollokalerna får en rejäl uppdatering/uppfräschning utav ytskikt tillsammans med ytterligare åtgärder för att uppnå bästa möjliga arbetsmiljö. Skolan kommer således genomgå en omfattande renovering till skolstart HT 2020, den absolut största uppdateringen utav lokalerna sedan skolan slog upp portarna år 2005. Alla delar kommer inte hinna färdigställas under nästa sommar utan punktinsatser kommer behöva göras under detta läsår för att få alla delar klara till hösten. Vi gör vårt yttersta för att renoveringen inte ska störa vår ordinarie verksamhet på något sätt, men ber er att ha överinseende med att vissa arbeten pågår parallellt med elevernas skoldagar - vilket såklart kan kräva en del flexibel hantering. Vi förbereder och informerar givetvis berörda elever här på skolan då det blir aktuellt. Vid eventuella frågetecken kontakta Patrik Andersson. Med vänliga hälsningar/ Skolledningen.

Läxor och prov

Vecka 41

Tisdag 8/10: Matteprov för båda klasserna. Tanken var att provet skulle skrivas på fredagen vecka 40 men pga orienteringsdagen är matteprovet flyttat till tisdagen veckan 41.
Fredag 11/10: (Silvies och Katjas grupp) glosor och text “Buy one get one free”, läs och lyssna på texten i boken och på https://www.ovningsmastaren.se/ovningsmastaren/index.php/exercise/ljudmastaren/2504. Glosorna finns tillgängliga på onedrive i respektive engelskagrupp. De finns även på www.glosor.eu, användernamn katkor, inget lösenord.

Vecka 42

Onsdag (5B): Geografiprov
Fredag (5A): Geografiprov

Utifrån elevernas önskemål har de under fredagens BAS (v. 39) fått ut vad de ska kunna till geografiprovet. Vi är fortfarande i början av arbetsområdet vilket gör att vi går igenom punkterna fortlöpande under kommande lektioner. För att kunna plugga på till provet behöver man sitt läs- och arbetshäfte samt varit närvarande och deltagit vid föreläsningar, filmer, diskussioner och arbete med arbetsblad. Tappar någon bort lappen finns den att tillgå på OneDrive.

Datum att hålla reda på under höstterminen:

Vecka 43 Temavecka
Vecka 44 Höstlov
Onsdag 20/11 Föräldraråd 18.00
Vecka 50 Temavecka
Fredag 13/12 Lucia och rörelseverk
Tisdag 17/12 Innefotbollsturnering
Onsdag 18/12 Julavslutning Matteus 15.30-17.00

Trevlig helg!
Önskar Sofie, Katja, Joel, Alicia och Eva.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 39 år 5 Vecka 41 år 5 »

Per Blomberg