Sök till Jönsbergska

Vecka 46 år 5

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Denna vecka har vi haft blivande år 4 på besök vilket har lett till mer rörelse och mer folk i korridorerna. Detta är ingenting som har påverkat år 5 förutom några nyfikna blickar. Nästa tisdag kommer Skol SM i futsal att spelas på Jönsbergska, det är ingenting som i sig berör år 5, men vi hoppas kunna gå ner någon match och heja på! Notera även att det är föräldraråd nästa onsdag.

Information från skolsköterskan - Vaccination med Gardasil

Idag var det planerat att de tjejerna i åk 5 under förmiddagen skulle få sin HPV vaccination, vilket jag förstår att några av tjejerna varit spända och nervösa för. Leverantören av vaccin har gjort förändringar i sin organisation och leveransen av vaccinen har uteblivit. Därav kunde tjejerna inte få sin vaccination som planerat. Troligen kommer vaccinet att levereras under nästa vecka och vi räknar därför med att tjejerna ska kunna få det nästa fredag förmiddag istället. Jag är på skolan på fredag och tjejerna är mer än välkomna om de har några ytterligare frågor kring vaccinationen. Med vänlig hälsning Hanna Lycklander, skolsköterska.

Svenska

Eleverna har fått tillbaka sina deckare och utifrån respons fått bearbeta någon del i sin text. Bedömning med utvecklingsmål är genomförd och kommer läggas ut på Nova inom kort. 5A har under veckan börjat läsa Berättelsen Om Narnia – Häxan och lejonet. Vi kommer dels arbeta med boken tillsammans i skolan och dels ska eleverna läsa hemma. Följande beting gäller:

Tisdag v.47 – t.o.m. sid. 53
Tisdag v.48 – t.o.m. sid. 114
Tisdag v. 49 – hela boken
Eftersom vi har en del lästid i skolan så kommer inte alla behöva läsa hemma för att hinna med betinget. Däremot vill jag att alla läser minst ett kapitel högt hemma varje vecka.

5B kommer läsa boken under vårterminen. Fram till jullovet kommer vi i stället att arbeta med muntliga övningar.

Luciaträning

Under lovet och fram tills den 13/12 har eleverna i årskurs 5 ett antal låtar att öva in för att försöka lära sig utantill. Dessa är Sankta Lucia, Rudolf med Röda Mulen, Staffans Sång, Nu Tändas Tusen Juleljus och Tänd Ett Ljus. Eleverna har fått ett varsitt häfte i handen men texterna till låtarna finns även på OneDrive om man skulle råka glömma sitt häfte i skolan.

Luciafika

Ni som är klassföräldrar behöver prata ihop er om fikaförsäljningen till lucia. För information och hjälp med praktiska detaljer som till exempel bord och liknande kontakta Eva på skolans telefon, 011 – 28 67 00.

Läxor

Engelska: glosor och text till fredag, v. 47 “I want to be a chef” (s.25)

Datum att hålla reda på under höstterminen:

Onsdag 20/11 Föräldraråd 18.00
Vecka 50 Temavecka
Fredag 13/12 Lucia och rörelseverk
Tisdag 17/12 Innefotbollsturnering
Onsdag 18/12 Julavslutning Matteus 15.30-17.00

Trevlig helg!
Önskar Sofie, Katja, Joel, Alicia, Louise och Eva.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 45 år 5 Vecka 47 år 5 »

Per Blomberg