Sök till Jönsbergska

Vecka 48 år 5

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Vi börjar närma oss lucia, temaveckan, juletider och ledighet. I skolan kan det bli lite mycket såhär mot slutet av en termin och innan ett lov då lärarna vill testa av elevernas kunskaper, men det är inga mängder de inte klarar av. Efter mycket jobb kan det ju vara ännu skönare att gå på ledighet. Det övas även massor inför lucian och vi är jättespända på att få visa er det färdiga resultatet!

Vinterfriluftsdag Romme Alpin 9 mars

Nu är snön här och valet till 2020 års vinterfriluftsdagar är aktivt. Vinterfriluftsdagen för år 4-8 arrangeras vid Romme Alpin måndagen den 9 mars (v11) och vinterlägret för år 9 arrangeras i Idre fjäll söndagen den 22 mars – torsdagen den 26 mars. För de elever som inte vill åka utförsåkning erbjuds andra alternativ på de olika destinationerna.

Valet gör eleverna tillsammans med sina vårdnadshavare på nedanstående länkar senast måndagen den 13:e januari. Följ instruktionerna i formuläret genom länken nedan för att göra beställningar avseende ev hyra, ev lunch och ev medföljande vårdnadshavare. Betalning av eventuella tillval sker i samband med beställningen, dock senast måndagen den 13:e januari. Betalning sker kontant i ett kuvert märkt med namn och BAS- grupp eller via Swish till telefonnummer 1235200787 märkt med elevens namn och BAS- grupp. Mer information om de olika resorna finns att ladda ner på hemsidan. Vi ser fram emot några av läsårets roligaste dagar tillsammans med era barn!

Vinterfriluftsdag år 4-8 Romme Alpin 9 mars

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=sXu5G5tnkk2uuKxKVpfZ-OzbbwhiSEhAr9Vstd6648lUQzc5VFJTNEVUQ0ZKSEExNkhCM1NISjlESC4u

Juldisco

Fredagen den 6 december anordnar klass 9B ett juldisco för år 4-6. Inträdet är 20 kronor (swish eller kontant), det håller på från 18.00-21.30 och hålls i skolmatsalen. Det kommer finnas försäljning av snacks på plats.

Lucia

Vi lärare och elever samlas i lilla idrottshallen 7.30 den 13 december. Vi vill att alla har vita Lucialinnen. Efter lite diskussion i klassen så har vi bestämt att de ska ha mörka byxor och svarta strumpor under lucialinnet. Tjejerna får levande ljus av oss på skolan. Killarna får ha med sig en stjärna hemifrån om de vill. Däremot inga strutar. Uppträdandet startar 8.30 och pågår i ca. 30 minuter. Vi har förstått att föräldragruppen har koll på läget med fika på Lucia. Tack på förhand!

Vi vill påminna om att alla eleverna ska kunna låtarna utantill så bra de bara kan och att ni gärna får öva och sjunga med dem hemma. De har fått fysiska häften men det finns även på OneDrive.

Handledarskapet

Det var länge oklart huruvida Sofie skulle arbeta mer innan hon får barn. Nu står det klart att hon inte gör det. Hon är sjukskriven. Louise vikarierar tills vidare. Mer info om nästa termin kommer så fort det är klart.

Värsta bästa nätet

Vi har arbetat med en bok om vett och etikett på nätet. Vi tycker att det finns mycket användbart i den, både för barn och vuxna. Eleverna har fått med sig den hem.

Skolavslutning Avslutningen är onsdagen 18 december i Sankt Olai kyrka (OBS! har stått fel kyrka tidigare). Vi i år 5 har, förutom Lucia, även lite extra ansvar för skolavslutningen i år. Det betyder att vi inte går något fackeltåg utan har i stället samling direkt i kyrkan. Samlingstid är klockan 14.45. Avslutningen börjar 15.30.

Läxor

Svenska - 5A ska ha läst ut sin bok till på tisdag. 5B har under veckan arbetat med en presentation om sin hobby. De ska vara förberedda att presentera den på onsdag.

No -Test på de olika sinnena på torsdag.

Datum att hålla reda på under höstterminen:

Vecka 50 Temavecka

Fredag 13/12 Lucia och rörelseverk
Tisdag 17/12 Innefotbollsturnering
Onsdag 18/12 Julavslutning Sankt Olai 15.30-17.00

Trevlig helg!
Önskar Sofie, Katja, Joel, Alicia, Louise och Eva.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 47 år 5 Vecka 49 år 5 »

Per Blomberg