Sök till Jönsbergska

Vecka 13 år 6

Hej alla elever och föräldrar!

Den här veckan har präglats av kreativitet och företagsanda. Eleverna har arbetat i sina faddergrupper, där de tillsammans har kommit på och tillverkat en egen produkt eller tjänst. Vi har pratat om entreprenörskap, ekonomi och om att starta ett eget företag. Eleverna har tillsammans fått göra olika övningar för att utveckla sin kreativitet och samarbetsförmåga. Under torsdagen så gjorde grupperna en presentation för de övriga eleverna under Jönsbergskas egen mässa. Vi fick titta på allt från en automatisk väckarklocka inspirerad av Kalle Anka till ide om att kunna skicka över batteritid liknande swish. Det har varit härligt att se elevernas engagemang och uppfinningsrikedom.

Från och med i höst ändrar Norrköpings kommun sina rutiner för modersmålsundervisning. De elever och vårdnadshavare som är berättigade till och som önskar delta i modersmålsundervisning from ht 2018 ska fylla i blanketten som ni hittar i bifogad länk. Skriv ut, signera och lämna in blanketten till rektor på den skola som eleven ska gå på det aktuella läsåret som ansökan avser. Blanketten hittar ni här https://norrkoping.eforms.se/oversikt/flow/44

Vecka 15 är det dags för nationella provet i matematik på tisdag och torsdag. Påminner om appen som vi har informerat om i tidigare veckobrev som heter Matematik 6 Bas där man hittar uppgifter som man kan öva på. Under den här veckan har eleverna tränat på gamla nationella prov och vi har gått igenom hur man kan redovisa och tänka på en del uppgifter. Eleverna får ta med sig frukt och bubbelvatten. Vi börjar kl. 08.00 dessa dagar.

Men innan dess ska ni också få njuta av en välförtjänt ledighet under påsklovet. Vi önskar er alla en riktigt glad påsk så ses vi igen vecka 15.

Glad påsk!
Patrik, Tony, Mujo, Eric och Malin

Vecka 15

Tisdag: NP Matematik. kl. 08.00
Torsdag: NP Matematik. kl. 08.00
Fredag: Sista dag att ändra språkval i Nova

Vecka 17

Onsdag: Föräldraråd

Vecka 18

Måndag, tisdag: Lov
Onsdag: NP engelska
Torsdag: Sista dag att lämna in praolapp
Fredag: NP engelska

Vecka 19

Torsdag, fredag: Lov

Vecka 20

Måndag: Prao år 6
Tisdag: Prao år 6

Vecka 21

Onsdag: Friidrottsdag Borgsmo

Vecka 23: Tema

Onsdag: Lov

Vecka 24

Måndag: Volleybollturnering
Tisdag: Fotbollsturnering
Onsdag: Skolavslutning Matteus kyrka

Senast ändrad 2018-03-29
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 10 år 6 Vecka 11 år 6 »

Per Blomberg