Sök till Jönsbergska

Vecka 20 år 6

Hej alla elever och föräldrar!

Vi hoppas att ni har haft en rolig och givande prao. Under tisdagen fick eleverna tillfälle att under No-lektionen berätta om sin prao för de övriga i klassen. Det verkar som om många har haft det bra och att många har fått en hel del nya erfarenheter.
Förra veckan spelade vi Fair Play Trophy och vi fick en strålade dag med solsken. Det var kul att se elevernas engagemang för sitt lag där man tillsammans uppmuntrade och peppade varandra. När man inte själv spelade match så hejade man fram sina klasskamrater i de andra lagen. På grund av för lite tjejer i lagen så fick några tjejer dubblera i matcherna och det var imponerande att se att de orkade genomföra det. Starkt jobbat, tjejer!

Idag har eleverna fått med sig information hem angående en ny EU-förordning om personuppgifter som heter GDPR och som kommer att ersätta den gamla personuppgiftslagen. Läs igenom informationen noggrant för att se hur det här påverkar dig. Fyll i och skriv under lappen och lämna tillbaka till skolan senast fredagen den 25/5.

Information från skolledningen

Efter vårterminen 2018 måste vi tyvärr meddela att två av våra anställda kommer avsluta sina anställningar på Jönsbergska Idrottsskolan. Det gäller Magdalena Lindström Månsson som har undervisat deltid i franska och engelska sedan 2011 samt Maria Larsson som har undervisat i spanska och engelska sedan två år tillbaka. Att de båda anställningarna avslutas härleds till privat karaktär.
Rekryteringen av ersättare är sedan en tid tillbaka färdig och tjänsterna inför höstterminen 2018 är tillsatta. Skolans ledning och personal tackar Magda och Mia för ett gott arbete hos oss under åren och önskar de båda lycka till och välkomna tillbaka i framtiden! Välkommen med era ev frågor! Mvh Patrik Jönsson, rektor

Friidrottsdag Borgsmo IP

Onsdagen den 23 maj är det dags för friidrottsdag på Borgsmo IP. Skolans elever får då möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar och ges också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning. Eleverna tävlar dels i en ”BASgrupps-kamp” och dels individuellt. Vi ser fram emot en toppendag fylld med glädje och kamp.

Ombyte och dusch sker hemma.
Medtag: Varma kläder, uppvärmningsoverall, bra skor, vattenflaska, matsäck. Samling: 08.00 för avprickning hos respektive handledare och uppvärmning tillsammans i BAS-gruppen, därefter följ BAS-gruppens tidsschema (se nedan). Se till att ni håller tiderna!
Lunch: Lägg in er egen lunch i tidsschemat när det passar.
Slut: cirka klockan 15.45

Vi ser fram emot en toppen dag tillsammans med strålande sol, glada elever och många fina prestationer!

Fotbollsdag tisdagen den 12:e juni

Vi samlas 08.10 i respektive lag på Mirum Arena på Smedbyfältet.

Lagindelningen görs av idrottslärarna och sätts upp på anslagstavlan dagarna innan turneringen. Varje lag har en ansvarig lagkapten. Lagnamn enligt följande:

År 4-6 – Djurgården, Hammarby, IFK Norrköping, Helsingborg, Bayern München, Schalke, Werder Bremen, Dortmund, Ajax, Feyenoord, PSV, Herenveen, Bordeaux, Lyon, Paris SG, Marseilee.

År 7- 9 – Milan, Inter, Roma, Juventus, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Barcelona, Real Madrid, Valencia, Sevilla, Vasco, Sao Paulo, Fluminense, (Santos = lärarlag) Under dagen spelas två turneringar parallellt en för år 7-9 och en för år 4-6.

Varje lag har en i förväg utsedd lagkapten vars uppgift är att meddela till sekretariatet vilka elever i laget som eventuellt saknas. Därefter är lagkaptenen ansvarig för lagets uppvärmning. Under dagen är lagkaptenen också ytterst ansvarig för att laget befinner sig på rätt plats vid rätt tillfälle och att laget uppträder i en sann Fair Play anda med allt vad det innebär.

Tänk på att hålla koll på tiden, spelschemat är ganska pressat! Vi pratar gemensamt om vad ett sportsligt uppträdande innebär och vad vi tillsammans ska tänka på för att få en så trevlig dag tillsammans som möjligt. Självklart umgås vi i huvudsak tillsammans i laget under hela dagen för att skapa bästa möjliga lagsammanhållning.

Ta med matsäck för dagen, ingen skollunch serveras.

Det är också viktigt att vi är gäster på Smedbyfältet, att vi hjälps åt att hålla ordning och reda, att vi uppträder på ett korrekt sätt och att vi städar efter oss.

Finalerna spelas 13.10 (år 4-6) och 13.30 (år 7-9). Dagen avslutas efter prisutdelning ca14.00.

Vi ser fram emot en toppen dag tillsammans med strålande sol, sportsliga insatser, glada elever och många fina finter, dribblingar och mål!

Naturligtvis är alla välkomna som vill komma och titta!

Viktiga datum

Vecka 21

Tisdag: SO-prov Politik och demokrati
Onsdag: Friidrottsdag Borgsmo

Vecka 22

Torsdag: Prov matematik Kap 5 Geometri

Vecka 23: Tema

Onsdag: Lov

Vecka 24

Måndag: Volleybollturnering
Tisdag: Fotbollsturnering
Onsdag: Skolavslutning Matteus kyrka kl. 11.00-12.30

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 18 år 6 Vecka 21 år 6 »

Per Blomberg