Sök till Jönsbergska

Vecka 33 år 6

Hej alla elever och föräldrar!

Välkomna till ytterligare ett läsår på Jönsbergska Idrottsskolan! Vilken sommar vi har haft! Hoppas den har bidragit till att alla är utvilade och laddade inför kommande skolår. Det kommer att kännas lite annorlunda i samband med att man börjar i sexan. En skillnad är att man har sitt basrum i vår huvudbyggnad. Det blir även ett växande ansvar när man blir äldre på skolan där vi förväntar oss att man tar ytterligare ett eget ansvar. Ett exempel är att man ges möjlighet att avgöra om man vill vara ute eller inne på rast med undantag av lunchrasten, den ska man alltid vara ute på. Om det är aktiviteter utanför skolan så kommer eleverna i större utsträckning få ta sig dit på eget ansvar. Det finns säkert andra saker som ni kommer att märka av. Ett ansvar är även att fortsätta att följa vår värdegrund och genom att göra det vara en god förebild åt framför allt de nya eleverna på skolan. Värdegrunden har vi repeterat och skrivit under idag. Det är även dags att få betyg.

Ytterligare en förändring det här läsåret är att eleverna har fått ytterligare en handledare som heter Agneta Elgstrand, en nygammal kollega som kommer att undervisa i engelska och franska. Välkomna tillbaka till oss Agneta!

Idag har vi även gått igenom vad som gäller under vår ”försäsongsvecka”. Här kommer det även i skriftlig form:

Tisdag den 21 augusti börjar skoldagen klockan 10.00 på badhuset. Precis som tidigare så är innehållet den här dagen fokuserat på samarbete och sammanhållning. Eleverna är indelade i sina fadderslingor och vi har pratat om vikten av att ta hand om våra nya fyror så de känner sig välkomna och trygga. Skolan serverar lunch men extra vattenflaska och ett mellanmål kan vara bra att packa med. Dagen avslutas ca klockan 16.00.

Onsdagen den 22 augusti börjar skoldagen klockan 09.00. Vi kommer att vara i handledargrupperna och på eftermiddagen kommer vi att vara ute, så tänk kläder efter väder. Skoldagen slutar klockan 14.00. Mellan klockan 16.30 – 17.00 är det drop-in på skolan då åk 5-6 övernattar på skolan. Under kvällen kommer det att vara disco och diverse kringarrangemang. Ta med madrass, täcke, kudde, lakan och hygienartiklar. Det är även tillåtet att ta med godis och snacks. Skolan bjuder på hamburgare med bröd på kvällen och frukost på torsdagsmorgonen.

Torsdagen den 23 augusti äter eleverna frukost och städar efter övernattning. Vid ca klockan 10.00 är det hemgång.

Fredagen den 24 augusti kommer vi att vara i handledargrupperna hela dagen. Vi kommer att dela ut material, nycklar och skrivböcker. Eftermiddagen kommer vi att vara i hallen, så packa ner idrottskläder för inomhusaktivitet.

Måndagen den 27 augusti läser eleverna enligt ordinarie schema.

Nästa veckobrev kommer i slutet av vecka 35.

Välkomna till ett nytt läsår!
Önskar era handledare, Per, Martin, Lena, Agneta och Mia

Senast ändrad 2018-08-23
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 24 år 6 Vecka 34 år 6 »

Per Blomberg