Sök till Jönsbergska

Vecka 36 år 6

Hej alla elever och föräldrar!

Nu har vi kommit in i september månad om man märker att hösten börjar att slå rot. Ha detta i åtanke när ni packar idrottskläder för uteidrott.

Elever från årskurs sex var med i en friidrottstävling i veckan som Tjalve arrangerade. Vi kan med stolthet berätta att vi vann friidrottstävlingen på Borgsmo! Ett stort grattis till de elever som representerande oss! En fin buckla smyckar vår skola ett år till.

Skoljoggen 2018

Onsdagen den 12september är det dags för det årliga motionsloppet Skoljoggen. För ytterligare information gå in på vår hemsida.

Vi vill passa på att påminna om att det är snart dags för föräldramöte. Måndagen den 17/9 är ni välkomna till matsalen klockan 18.00. Föräldragruppen kommer att se till att det finns god fika att köpa på mötet.

Idag, fredag, var det sista dagen för att lämna in lapp om träningskläder. Vi saknar fortfarande några. Observera att lappen ska lämnas in oavsett om man ska köpa/inte köpa träningskläder.

Läxor till vecka 37

Tyska - Tyskagruppen har glosor tills på tisdag. Du ska lära dig kroppsdelar (kapitel 1c). Glosorna har skrivits upp i glosboken. Du ska kunna skriva och uttala orden. Du hittar ljudfiler och kan öva på orden på ovningsmastaren.se. Där kan du också göra andra övningar som tillhör kapitlet. Gå in på boken "Genau 1" och välj kapitel 1c. Länk: http://ovningsmastaren.se/ovningsmastaren/index.php/book/index/22 Viel Glück!

Engelska – Luisas grupp: Glosor+ läsa och höra texten: "camping out" Glosorna och länken till ljudfilen ligger på mappen ENGELSKA ÅK6 på One drive

Silvies grupp: Engläxa ligger på onedrive, de har glosor och text till fredag v.37.

Spanska - Glosor+ läsa och höra texten: "Cómo te llamas?". Glosorna, texten i PDF och länken till ljudfilen ligger på mappen SPANSKA ÅK6 på Onedrive. Här finns ett spel för att träna: https://www.education.vic.gov.au/languagesonline/spanish/spanish.

Matematik – omvandling mellan tal i bråk- och decimalform enligt utdelat papper. Läxan är till på fredag 14/9.

Viktiga datum under höstterminen:

v.35 start utvecklingssamtal
v.37 onsdagen den 12/9 – skoljoggen
v.38 måndagen den 17/9 – föräldramöte kl. 18.00
v.39 fredagen den 28/9 – orienteringsdag åk 4-7
v.40 onsdagen den 3/10 föräldraråd kl. 18.30
v.43 temavecka
v.47 onsdagen den 21/11 föräldraråd kl. 18.30
v.50-51 Temavecka tisdagen den 11/12 – måndagen den 17/12, torsdagen den 13/12 lucia och rörelseverk. Löpande under den veckan kommer vi även att genomföra muntliga NP.
v.51 tisdagen den 18/12 fotbollsturnering, onsdagen den 19/12 julavslutning i Matteus kyrka.

Trevlig helg önskar,
Per, Martin, Lena, Agneta och Mia

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 35 år 6 Vecka 37 år 6 »

Per Blomberg