Sök till Jönsbergska

Vecka 37 år 6

Hej alla elever och föräldrar!

Den här veckan har vi sprungit skoljoggen och alla elever och vuxna som sprang visade en god kämparanda. Bra jobbat alla! De elever som missade skoljoggen den här veckan kallas till omspring onsdagen den 19 september. Samling utanför idrottshallen ombytta och redo klockan 14.00. Det gäller elever i år 5-9.

Nästa vecka, måndag den 17/9 klockan 18.00 är det dags för den här terminens föräldramöte. Vänligen maila om ni redan nu vet någon fråga ni skulle vilja lyfta. Vi önskar er hjärtligt välkomna!

De elever som missade/ inte hann bli fotograferade får en ny chans på fredag (den 21/9). De får själva gå ner till musiksalen när det passar mellan klockan 08.30 – 11.30.

Matchdax igen!

Vi har glädjen att meddela att Jönsbergska Idrottsskolan genom ett samarbete med IFK Norrköping kan erbjuda alla skolans elever gratis inträde på ännu en spännande hemmamatch: IFK Norrköping – Malmö FF den 26/9 klockan 19.00.

Samling sker utanför Entré 2 klockan 18.45 (vi sitter sedan på sektion O). Personal från skolan tar emot era barn och finns med på läktaren under hela matchen. Vi sitter samlat men vi påminner redan nu om att vi är gäster och det är viktigt att vi inte skräpar ned på läktaren. Kom gärna i Jönsbergskakläder till matchen.

För våra yngsta elever i år 4 och 5 finns det möjlighet att få ta med en vårdnadshavare. Vårdnadshavare som vill medfölja mailar till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 20/9.

Eleverna får ut biljetterna i skolan på matchdagen. I halvtid kommer det visas ett trevligt videoklipp på storbildsskärmen, det får ni inte missa! Efter matchen går vi tillsammans ut från arenan så kom och möt upp era barn utanför entré 2 direkt efter slutsignal. Heja IFK!

Information från styrelsen

Ansökan inför år 4 höstterminen 2019

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda -09 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är högtid att ansöka om elevplats inför ht 2019 på Jönsbergska Idrottsskolan. Under vecka 42 skickas information om antagningsprocessen ut till sökande elever inför år 4 höstterminen 2019. Om sökande elever saknar information i brevlådan efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Elevbesöken äger rum under vecka 46 med efterföljande informationsmöte onsdagen den 28/11. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under vecka 42. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se. Varmt välkomna!

Läxor till vecka 37

Tyska - Läxa till tisdag v. 38: Kapitel 2a - Wie heißt du? Du ska kunna läsa samt översätta texten. Du ska också kunna uttala och skriva tillhörande glosor. Glosorna har givits ut i pappersform, samt lagts upp på OneDrive. På ovningsmastaren.se kan du som vanligt lyssna på ljudfilen. Gå in på boken "Genau 1" och välj kapitel 2a. Träna också på kapitlet genom att göra de tillhörande onlineövningarna, även detta på ovningsmastaren.se (under punkterna ljudfiler och glosor). Viel Glück!

Engelska – Silvies grupp - text och glosor till fredags v. 38.

Luisas grupp - Glosor+ läsa och höra texten: "Are we nearly there yet?" Glosorna och länken till ljudfilen ligger på mappen ENGELSKA ÅK6 på One drive.

Spanska - Glosor+ lyssna och läs med i texten: "Mi club favorito" Glosorna och länken till ljudfilen ligger på mappen SPANSKA ÅK6 på One drive.

Idrott - Den 27 september v. 39, har åk 6 (båda klasserna) prov i idrott. Provet handlar om skador och framför allt om förebyggande av skador. Onsdagen v. 37 hade vi en teoretisk genomgång. En powerpoint att plugga på finns utlagt på OneDrive. Eleverna har även fått powerpointen i pappersformat. Plugga ordentligt, då detta bedöms i ett separat kunskapskrav! Lycka till!

Trevlig helg!
Önskar era handledare, Per, Martin, Lena, Agneta och Mia

Viktiga datum under höstterminen:

v.35 start utvecklingssamtal
v.38 måndagen den 17/9 – föräldramöte kl. 18.00
v.39 fredagen den 28/9 – orienteringsdag åk 4-7
v.40 onsdagen den 3/10 föräldraråd kl. 18.30
v.43 temavecka
v.47 onsdagen den 21/11 föräldraråd kl. 18.30
v.50-51 Temavecka tisdagen den 11/12 – måndagen den 17/12, torsdagen den 13/12 lucia och rörelseverk. Löpande under den veckan kommer vi även att genomföra muntliga NP.
v.51 tisdagen den 18/12 fotbollsturnering, onsdagen den 19/12 julavslutning i Matteus kyrka.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 36 år 6 Vecka 38 år 6 »

Per Blomberg