Sök till Jönsbergska

Vecka 40 år 6

Hej alla elever och föräldrar!

Ännu en rolig och innehållsrik vecka har passerat. Alla elever och lärare har succesivt satt de nya rutiner som gäller för det här läsåret och mycket har blivit en naturlig gång nu. Vi märker dock att det fortfarande finns rätt många som ”glömmer bort” att det är lunchrast ute varje dag, något som är viktigt för alla att lägga på minnet så slipper det förkomma tjatande lärare.

Nästa vecka är vi glada över att kunna välkomna tre SFI-praktikanter som kommer att vara hos oss varannan vecka, totalt i fem veckor. De kommer att vara med på elevernas lektioner, i första hand matte och engelska, och även vara ute med på rasterna. Syftet är att de ska få ett första steg till att komma ut i det svenska samhället och få en naturlig träning på att prata svenska. De har fina utbildningar från sina hemländer, två av dem är lärare.

Från och med nästa vecka är alla idrottslektioner inomhus.

I veckan har vi haft den här terminens första föräldraråd. Protokoll kommer att läggas ut på vår hemsida inom kort.

Info från Vita Hästen

Vi på Vita Hästen vill att alla ungdomar ska få möjligheter att se fartfylld ishockey. Därför bjuder vi in skolelever i Norrköping från årskurs F-9 på gratis hockey under januari månad år 2019.

Vita Hästen har fem hemmamatcher och eleverna får gå på alla gratis. Eleven mejlar Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och anger vilka matcher den önskar gå på samt vilken skola den går på. Elev kan ta med sig en vuxen till reducerat pris, 150 kronor. Platsen reserveras samtidigt som elevens.

Spelschema
Fredag 4 januari klockan 19:00 mot Västerås
Söndag 6 januari klockan 15:00 mot Södertälje
Onsdag 16 januari klockan 19:00 mot Almtuna
Onsdag 23 januari klockan 19:00 mot Leksand
Onsdag 30 januari klockan 19:00 mot Tingsryd

För mer information om spelschema gå in på:
https://www.svenskafans.com/hockeyzon/vitahasten/spelschema.asp


Läxor till vecka 41:

Svenska – På måndag ska eleverna skriva en bokrapport på den bok de har läst.

Engelska – Silvies grupp har oregelbundna verb i glosor till fredag v.41. De ligger på OneDrive. Luisas/Agnetas grupp har att plugga på oregelbundna verb, de ska kunna dem och hur man böjer dem. Allt ligger på OneDrive.

Tyska – Läxa till tisdag v. 41 är att repetera de glosor som var till v. 40. Dessa har delats ut i pappersform och finns även utlagda på OneDrive. Glosorna tillhör kapitel 3a. Träna också på att läsa texten så du kan förstå och uttala den. Du ska också lära dig siffrorna 1-12. Dessa hittar du i kap. 3b på s. 21. Träna på glosorna och siffrorna så att du kan förstå, skriva och uttala dem. Som vanligt hittar du kapitlens ljudfiler och tillhörande övningar på ovningsmastaren.se Viel Glück!

Spanska - glosorna och text från kapitel 4: La ropaprov tisdag vecka 40.

NO – inlämning av laborationsrapport för laboration ett (luftmotstånd) och laboration två (friktion). Eleverna ska använda mallen för en laborationsrapport (finns på OneDrive, under NO2006->FYSIK2006). Data som har samlats in under laborationen ska skrivas ner i en laborationsrapport enligt mallen. Använd laborationsinstruktionen och no-boken som stöd för att skriva under respektive rubrik. Laborationerna lämnas in i pappersform senast fredag 12 oktober.

Trevlig helg!
Önskar era handledare, Per, Martin, Lena, Agneta och Mia.

Viktiga datum under höstterminen:

v.43 temavecka
v.47 onsdagen den 21/11 föräldraråd kl. 18.30
v.50-51 Temavecka tisdagen den 11/12 – måndagen den 17/12, torsdagen den 13/12 lucia och rörelseverk. Löpande under den veckan kommer vi även att genomföra muntliga NP.
v.51 tisdagen den 18/12 fotbollsturnering, onsdagen den 19/12 julavslutning i Matteus kyrka kl. 15.30 – 17.00.

Nationella prov år 6

Muntliga prov under veckorna 45-50 (svenska, engelska, matematik).

Skriftliga prov följande datum

Svenska 5/2 samt 7/2 år 2019.
Engelska 8/4 samt 10/4 år 2019.
Matematik 6/5 samt 8/5 år 2019.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 39 år 6 Vecka 41 år 6 »

Per Blomberg