Sök till Jönsbergska

Vecka 43 år 6

Hej alla elever och föräldrar!

Den här veckan har vi jobbat med nätetikett och programmering. Eleverna har fått se på film och jobbat med olika uppgifter. Vi har lagt mycket vikt på faror på nätet, bl.a. grooming och mobbning. Gå gärna in på polisens hemsida och sök på grooming om ni vill ha information. Eleverna har jobbat jättebra hela veckan och varit aktiva i diskussionerna. Vi upptäckte emellertid under dessa diskussioner att flera elever som är inne på nätet har kontakt med människor som de egentligen inte känner. Fråga era barn om detta och förvissa er om vad det är för personer som de har kontakt med.

Enligt skolans regler ska år sex vara ute på lunchrasterna. Vi har uppmärksammat att flera elever gärna dröjer sig kvar inomhus. Frisk luft är nödvändigt för att de ska orka en hel skoldag med många krävande lektioner. Därför kommer vi framöver att vara tydligare med denna regel. En konsekvens kan bli att de elever som stannar inomhus på lunchrasten även får gå ut på de kortare rasterna.

Nu när det blir mörkare och mörkare är det väldigt viktigt att vi tänker på att använda reflexer. Extra viktigt för de barn som åker buss och som måste gå över Gamla Övägen. Prata även med era barn om att verkligen använda tunneln och gångvägarna till och från busshållplatsen.

Vi påminner om Halloweendiskot den nionde november. De får gärna komma utklädda och de får också ha med kompisar eller syskon. Inträde 20 kr. Det börjar klockan 18.30 och slutar 21.00.

Läxor:

Svenska: grammatikhäfte ska vara klart måndag vecka 45.
Tyska: prov vecka 45.
Spanska: prov vecka 46.

Vi önskar er ett riktigt härligt höstlov!
Per, Martin, Lena, Agneta och Mia

Viktiga datum under höstterminen:

v.47 onsdagen den 21/11 föräldraråd kl. 18.30
v.50-51 Temavecka tisdagen den 11/12 – måndagen den 17/12, torsdagen den 13/12 lucia och rörelseverk. Löpande under den veckan kommer vi även att genomföra muntliga NP.
v.51 tisdagen den 18/12 fotbollsturnering, onsdagen den 19/12 julavslutning i Matteus kyrka kl. 15.30 – 17.00.

Nationella prov år 6

Muntliga prov under veckorna 45-50 (svenska, engelska, matematik).

Skriftliga prov följande datum

Svenska 5/2 samt 7/2 år 2019.
Engelska 8/4 samt 10/4 år 2019.
Matematik 6/5 samt 8/5 år 2019.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 42 år 6 Vecka 45 år 6 »

Per Blomberg