Sök till Jönsbergska

Vecka 48 år 6

Hej alla elever och föräldrar!

Tiden bara rusar iväg! Nästa vecka går vi in i december månad och det är inte många veckor kvar till jul. Ge nu det sista innan ni får gå på ett välbehövligt jullov! De flesta har nu fått sina träningskläder men några var frånvarande under utlämningstillfället. Om ni behöver hjälp med att hämta dessa så kan ni söka upp Mia så hjälper hon er.

Nästa vecka är den sista ordinarie skolveckan för den här terminen följt av den här terminens sista temavecka som startar tisdag vecka 49. Temat är ett flytta hemifrån projekt som eleverna kommer att arbeta med i sina fadderslingor. Vi har i tidigare veckobrev uppmuntrat eleverna till att ta med sig inredningskataloger hemifrån, om det finns. Det kommer även under temaveckan att genomföras muntliga nationella prov.

Läxor och prov till vecka 49:

Biologiprov – måndag 3/12. Prov på arbetsområdet befruktning och fortplantning enligt planering. Mycket material finns på OneDrive. Ett övningsprov har mejlats till alla elever i årskurs sex. Länkar till informationsfilmer finns även på OneDrive under biologi.

Engelska – Silvies grupp - har ingen läxa i engelska till v. 49. Vi tränar oss muntligt och har även muntliga examinationer v.49.

Tyska – Tisdag v. 49 är det prov. Ni hittar all information inför provet på OneDrive, i mappen "Repetition, ABB 2, åk 6". Viel Glück!

SO – Eleverna kommer att ha geografiprov måndagen den 10 december. De behöver kunna frågorna kopplade till PP-presentation och geografihäfte. Allting ligger ute på OneDrive.

Trevlig helg önskar,
Per, Martin, Lena, Agneta och Mia

Viktiga datum under höstterminen:

v.50-51 Temavecka tisdagen den 11/12 – måndagen den 17/12, torsdagen den 13/12 lucia och rörelseverk. Löpande under den veckan kommer vi även att genomföra muntliga NP.
v.51 tisdagen den 18/12 fotbollsturnering, onsdagen den 19/12 julavslutning i Matteus kyrka kl. 15.30 – 17.00.

Nationella prov år 6

Muntliga prov under veckorna 45-50 (svenska, engelska, matematik).

Skriftliga prov följande datum

Svenska 5/2 samt 7/2 år 2019.
Engelska 8/4 samt 10/4 år 2019.
Matematik 6/5 samt 8/5 år 2019.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 47 år 6 Vecka 49 år 6 »

Per Blomberg