Sök till Jönsbergska

Vecka 2 år 6

Hej och god fortsättning alla elever och föräldrar!

Välkommen tillbaka efter ett långt och välförtjänt jullov! Vi vill börja med att säga ett stort tack till både elever och föräldrar för de fina presenterna vi fick på julavslutningen.

Årskurs sex har fått en ny elev: Ester. Vi hälsar henne hjärtligt välkommen och hoppas hon kommer att trivas hos oss.

Vi har börjat skicka ut tider till utvecklingssamtal och har bokat in några redan nästa vecka. Stäm av med era barn så att inbjudan kommer hem till er i god tid. Mycket välkomna till oss!


Romme

Som varje år åker vi även år 2019 på en vinterfriluftsdag i Romme. Datum för resan är måndag, 4/3-2019. Vi åker gemensamt med bussar till och från Romme Alpin. Under dagen kan eleverna hyra skidutrustning och välja mellan längd- och utförsåkning. Valet till 2019 års vinterfriluftsdag gör eleverna i skolan senast måndagen den 21 januari. Om eleven väljer att åka utförsåkning ska även den separata beställningstalongen lämnas in samma dag till elevens handledare.

Beställningstalongen och mer information finns att ladda ned från skolans hemsida. Under dagens bas har vi lämnat ut talongen till eleverna. Observera att det finns två olika talonger en som avser år fyra till åtta och en som avser år nio. Betalning av eventuella tillval sker senast måndagen den 28 januari. Betalning sker kontant i ett kuvert märkt med namn och basgrupp eller via Swish till telefonnummer 1235200787 märkt med elevens namn och basgrupp. 


Meddelande från klassföräldrarna i klass 6A:

Det är dags för inbetalning av terminsavgiften till klasskassan.

Inbetalningen är 220 kr per barn på SEB-konto 5323 33 897 95, MÄRK med barnens namn.

Tack på förhand,
--
Med vänliga hälsningar
Lina Ählman
0703778789

Läxor till nästa vecka:

Engelska: Båda grupperna har glosor och text att läsa och översätta. Ljudfiler och exakta uppgifter finns på One Drive.

Spanska: Kapitel 6, läsa och översätta samt glosor, finns på OneDrive.

Matte: Prov (samband och förändring) på fredag 18 januari.

Tyska: Du ska lära dig siffrorna 13-20 samt orden plus, minus, delat med och gånger. Lär dig skriva, förstå och uttala orden. Se textboken, samt ljudfiler på ovningsmastaren.se.

Idrott: Till nästa vecka ska du studera powerpointen om livräddning (6b - tors, 6a - fre). Powerpointen är delad på OneDrive.

Att läsa på:

Teoretiskt:
"Regler för bad"
"Flytväst" - Vad är viktigt att tänka på vid val av storlek? Vad är skillnaden mellan en flytväst och en räddningsväst? Vilka funktioner/vilken utrustning bör en flytväst/räddningsväst ha?

Praktiskt:
Titta på de fyra klippen under rubriken "Livboj och hantera nödsituationer i/vid vatten -sommar". Det förbereder dig inför kommande praktiska lektion.

Ha en riktigt skön helg!
Hälsningar,
Maria, Martin, Per, Agneta och Lena

Nationella prov:

5 ,7 februari: Svenska
8,10 april: Engelska
6, 8 maj: Matte

Övriga viktiga datum i närtid:

21 januari: Sista anmälningsdag till Rommeresan
18 – 22 februari: Sportlov
4 mars: Romme

Senast ändrad 2019-01-11
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 50 år 6 Vecka 3 år 6 »

Per Blomberg