Sök till Jönsbergska

Vecka 6 år 6

Hej elever och föräldrar!

Sportlovet närmar sig med stora steg. En skolvecka kvar innan lov. Under denna vecka har eleverna skrivit nationellt prov i svenska. Bra jobbat alla elever!

Under måndag 11/2 ska eleverna samlas på Stadsbiblioteket klockan 08.10. Svensklärarna möter upp på plats. Eleverna ska låna böcker till en bokcirkel. Därefter jobbas det som vanligt enligt schemat.

Angående elevernas schema

Det kommer att bli några få schemaändringar från och med nästa vecka, så kolla ordentligt i appen. Eleverna har även ha fått schemat i pappersform.

Läxförhöret i engelska (gäller Agnetas grupp) flyttas till tisdag 12 februari.

Prova på idrott

Som alla känner till så är skolans idrottsprofil allmän och vi arbetar med många olika idrotter under varje läsår. Vi idrottslärare tycker att vi har en bra bredd och variation av aktiviteter. Samtidigt vill vi gärna hitta olika tillfällen där eleverna kan få prova på idrotter som är lite mer ovanliga eller svåra för oss att genomföra i skolans idrottshall eller närområde. Vi vet att många av er föräldrar på skolan har ett stort idrottsintresse och är involverade i olika idrottsklubbar. Vi vänder oss därför till er och frågar om ni har några ingångar hos någon förening till att kunna ta emot en eller flera klasser. Alla typer av idrotter som vi ej har i vår dagliga undervisning är av intresse. Skicka i så fall gärna ett mejl till Joel (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Tack på förhand hälsar idrottslärarna på Jönsbergska.

Läxor till vecka sju

Engelska: Agnetas grupp: läxa för vecka 6 förhörs muntligt tisdag vecka 7 = glosor och text. Alla grupper: Oregelbundna verb, finns på Onedrive, till på fredag 15 februari.

Spanska: Glosor och tillhörande text (El tiempe libre, kapitel 8). Finns på Onedrive.

Tyska: Resterande fraser för veckodagar. Dvs. i förrgår, igår, idag, osv. Lär dig också delar av dygnet och lär dig att man säger "am" (=på) framför dem också (förutom in der Nacht = på natten). Du ska också kunna kombinera orden för att t.ex. säga igår morse, imorgon eftermiddag, på fredag eftermiddag, osv. Se dessa ord/fraser på s. 80 i textboken. Utöver det ska du lära dig fyra glosor från styckordlistan, kap 6d s. 91 i textboken. Dessa har skrivits upp under lektionstid. Viel Glück!

Kemi: Prov på måndag 11 februari. Information finns under mappen ”Kemi2006”. Eleverna har fått ut övningsprov i pappersform och en mängd lämpliga övningsuppgifter. Dessa finns även i mappen på OneDrive. <br><br>

Ha en riktigt skön helg hälsar,<br>
Maria, Martin, Per, Agneta och Lena<br><br>

Viktiga datum<br><br>

18 – 22 februari: Sportlov<br>
4 mars: Romme<br>
13 mars: Föräldramöte klockan 18.00<br>

8,10 april: NP Engelska<br>
6, 8 maj: NP Matte<br><br>


Senast ändrad 2019-02-08
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 5 år 6 Vecka 7 år 6 »

Per Blomberg